Bara Transformatörü

asesos

Üye
Katılım
7 Nis 2011
Mesajlar
67
Puanları
1
merhaba arkadaşlar birkaç gün önce eski tip ag. panoda baralara bağlı yani üçfaza bağlı transformatör gördüm bu üç fazun ortak noktasından da nötr iletkeni çıkıyor, sorum şu nasıl çalışıyor neden kullanılıyor sadece eki panolarda var bunlar cevaplarsanız sevinirim şimdiden çok teşekkürler saygılar
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
tam olarak anlamadım ama sanırım neden bara kullanıldığını soruyorsunuz.? Genelde 1000 kVA ve üzerindeki trafolar da bara ile çıkış yapılır.Çünkü kablo kesitlerinin büyümesi işçilik bakımından oldukça zordur.
 
cevabınız için teşekkürler fakat benim sorum eski alçak gerilim trafo panosundaki baralara takılan yuvarlak trafoları sormuştum bunları köprüleyip nötr olarak çıkış alınıyor bunlar yanlış anlaşılmasın akım veya gerilim trafosu değil ben bunları 1974 model 40 kva bir trafoda gördüm cevaplarınız için teşekkürler profesyonel üye
 
Resim ve etiket ekleme imkanınız varmı ?
 
akım ve gerilim trafosu değilse pano içindeki röle gibi bazı elemanların çalışması için kullanılıyor olabilir mi acaba. yani 220V değil de 48 veya 24 V gibi.
 
cevabın için sağol fakat bu yazdığım çok eski ag panolarda kullanılmakta şöyle anlatayım trafodan aşagı panoya nötr kablosu indirilmemiş fakat trafonun içinde baraya bağlı üç FAZIN ortak noktasından nötr çıkmakta ben bu TRANSFORMATÖRÜN adını soruyorum kesinlikle akım veya gerilim trafosu değil arkadaşlar belkide bunu hiç görmeyen arkadaşlar var

cevaplarınız için teşekkürler
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Nötr kablosu indirilmeyen trafo direkteki 34,5kV/400V trafo mu? Bu bahsettiğiniz (baralara geçen) trafonun büyüklüğü ne kadar sn. asesos ? Oluşturulan nötr yüklere mi gidiyor? Fotoğraf veya devre şeması olsa daha rahat olurdu.
 
dostum bi foto eklesen süper olur. artık cep telefonları sayesinde herkez fotoğrafçı ve kameraman oldu :D

bak ben de eskiden kalma bir tarihe karışan bir eleman'ın fotoğrafını çektim
Üzengili Şalter dediler adına
 
dostum bi foto eklesen süper olur. artık cep telefonları sayesinde herkez fotoğrafçı ve kameraman oldu :D

bak ben de eskiden kalma bir tarihe karışan bir eleman'ın fotoğrafını çektim
Üzengili Şalter dediler adına

Özengili şalter değil,termik magnetik şalter olmalı.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,867
Mesajlar
921,139
Kullanıcılar
450,986
Son üye
yasinarsln53

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst