Bara yükseltme hücresi nedir?

Katılım
24 Ağu 2009
Mesajlar
101
Puanları
1
bara yükseltme hücresi nedir ne işe yarar hangi sistemlerde kullanılır her trafosu olan müşteride olmak zorundamıdır bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
dostum yanlış bilmiyorsam lütfen düzeltsin arkadaşlar

Mesela Mod5 bina var ve içerisinde bir sırayı hücrelerle doldurdun (mesela 6 tane hücre) ve bir tane hücre boş yerin kaldı diyelim.
1 tane daha hücre eklemen gerekecek. xedaş diyorki sana enerjiyi bu binadan alacan ve bir tane kesicili giriş çıkış hücresi eklemen gerekiyor.
ama geldiniz baktınız ki 1 tane hücre yeri var xedaş yetkilisi ileriyi düşünerek bir tanede bara yükseltme hücresi ekleyerek bina içerisindeki boş olan karşı tarafa enerjiyi taşıman için istemş olabilir. karşı tarafada kesicili giriş çıkış hücresini monta etmeni istemiştir.
 
sayın i kayserili tedaş benden ole bişi talep etmedi ben sadece fiziki olarak bara yükseltme hücresinin ne işe yaradıgını soruyorum mesela bu hücre 154\31,5kv tesislerin og bölümlerindede oluyo ne işe yarar onu merak ettim biraz araştırdım ama detaylı bilgi bulamadım teşekkürler
 
örnek olarak vermiştim :) uzman arkadaşların yorumunu bekleyelim ben yanlış biliyorsam bende öğrenirim.
 
bara yükseltme hücresi M/C yani metal clad hücrelerde kublaj hücresinin yanında kullanılır. Yani diyelim ki iki grup metal clad hücreleriniz var ve her grubu bir trafo besliyor bu iki grubu birbirine baglamak için kublaj hücresi kullanılır . Bu kublaj hücresinide diger bara ile irtibatını sağlama baya yükseltme hücresi kullanılmaktadır.
 
sizin bahsetmiş oldugunuz kablo baglantı hücresidir. Yani Metal Clad hücrelerinin karsı tarafında da metal clad hücre koyacaksınız karsı tarafa kublaj hücreside dahil olmak üzere koyabilirsiniz. Karsı tarafdaki metal clad hücreler ile daha onceki hücrelerin baglantısını bu hücreler vasıtasıyla yapabilrsiniz
 
Yanyana konacak iki hücrenin birinin bağlantı noktası üstte birinin bağlantı noktası alta ise bu iki hücreyi birbirine bağlayabilmek için aralarına bara yükseltme hücresi konur. Bara yükseltme hücreleri hücrenin altındaki enerjiyi hücrenin üstüne taşıyan basit yapılardır. Çoğunlukla 3 adet geçit izalatöründen oluşurlar. Genelde kuplaj ve ölçü hücrelerinin bulunduğu tesislerde ihtiyaç duyulur. (İfademden kuplaj ve ölçü sistemlerinin bulunduğu yerlerde mutlaka gerekir başka yerde kullanılmaz anlamı çıkmasın genellikle oralarda ihtiyaç oluşur).

Kolay gelsin.......
 
peki abi konu açıldı biraz daha soralım şimdi kublaj iki farklı trafonun besledigi baraları birleştirmeye veya ayırmaya yaramıyomu bide ayrıyetten kublaj kesicisi 3 girişi 3çıkış ayrı yetten başka hücreye nasıl irtibat saglanıyo
 
dediginiz dogru kublaj iki tane farklı barayı birbirine baglamaya yada ayırmaya yarayan hücredir. Diger 3 giriş 3 çıkıstan ne demek istediginizi tam anlamadım.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,867
Mesajlar
930,872
Kullanıcılar
452,732
Son üye
erencok

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst