Selam değerli ustalarım.Bir konuda sizinde bilgisini almak istiyorum.Ustalarım ben kondansatörün DC akımda yalıtkan duruma geçmesi esasına göre basit bir kondansatör test devresi yaptım.Devrede bir adet kırmızı led var,ledimize bağlı seri bir direnç var 680 ohm'luk,bir adet 9v pil ve 2 adet krokodil kablo kullanıyoruz.Çalışmasıysa şöyle:ölçeceğimiz kondansatörün + ucuna pilimizin + ucunu krokodil kabloyla bağlıyoruz.Pilin - ucunu ise devrenin - ucuna bağlıyoruz.Kondansatörler dc de şarj olana kadar akım akıttıkları,şarjları tamamlanınca yalıtkan duruma geçtikleri için kondansatörümüzü devredeki yerine değdirdiğimiz zaman kırmızı ledimiz kondansatörümüz şarj olana kadar yanmaya başlıyor.Kondansatörümüzün şarjı arttıkçada parlaklığı azalıyor ve şarjı tamamlanınca led sönüyor.Ben bu devrede bu sayede kondansatörümüzde açık devre arızası,sızıntı yada kısa devre arızası olmadığını bu şekilde anlayabileceğimizi düşündüm.Çünkü açık devre olsa kondansatörü seri bağladığımız için devreden akım akmazdı,eğer kondansatör sızıntı yapıyor olsaydı lamba belli bi parlaklıkta yanar kalırdı,yada kısa devre olmuş olsa sürekli yanardı diye düşünüyorum.Acaba doğru mu bu deney sizce? Bu devre tamir yaparken sağlamlık kontrolünde kullanılabilir mi tecrübeli ustalarım?vidyoda kayd ettim ama bi türlü yükleyemedim siteye