enerji yoktan var ,vardan da yok olmaz sadece şekil değiştirir,..ne kadar ekemek o kadar köfte ,düzeneğin bir ucuna verceğiniz güc ile diğer ucun dan alacağınız güç farklıdır çıkış ucu herzaman az dır ki buna düzeneğin verimi denir.. dolaysı ile bahse konu düşünce çalışmaz ...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
arkadaşım öncelikle aküyü, mutlaka şarz edecek bir sistemin olmalı (güneş enerjisi, rüzgar enerjisi, vb.) invertör 12v enerjiyi 220v alternatif akıma çevirir ve düşük wat lı lamba kullanırsan (led lamba 12v veya 220v düzenekte ona göre ayarlanmalı) uzun süre elektriği kullanırsın. tv, buzdolabı, motorlu cihaz kullanırsan kısa sürede akün biter....
enerji varken yok olmaz, yok ken var olmaz sadece biri birine dönüşür.
saygılar...
 
arkadaş yaptığı sistemi çalışır halde videoya alsada bizde görsek test sonuçlarınıda bizimle paylaşırsa seviniriz nezamandan beri busistemi kullanıyor akü ömrü ne kadar maliyeti kaç lira vb.
 
Arkadaşlar,

fisher and paykel motorlarını nereden bulabiliriz. günümüzde hangi makinalarda kullanılıyor.
 
mc_307 Arkadaşım bu olayı ben kullandım kısaca anlatayım:1 adet araç aküsü(130 Tl) 1 adet en az 600 wat invertör (200 TL ) 1 adet 12 volt akü şarj cihazı (200 TL) yaklaşık fiyatlardır.
Araç aküsü sürekli şarj edilecek fazla elektrik harcamaz, invertörüde aküye bağlayacaksın ve üçlü piriz vb. ile invertöre 12 V giren akımı 220 V olarak alıp ister bir elektrikçi vasıtası ile sigorta tablosundan evine ver ister seyyar kullan. 600 Wat invertör ile Her yerde elektrik kesik iken sen 10 adet 60 Wat floresan lamba çalıştırabilirsin 4-8 saat arasında kullanabilirsin o zamana kadarda elektrikler gelir. invertörün kendi kendini şarj etme özelliği yok biliyorum. yada televizyon uydu lamba vb. 600 wata kadar kullanabilirsin ama bir klima buzdolabı fırın çalıştıramazsın en az 2000 Wat invertör olması gerek olsa bile oda çabuk biter. bedava diye bir şey yok yanlız.
 
nicola tesla da kendi evinden kilometrelerce uzaklıktaki ampulleri hiç bir kablo kullanmadan yakabiliyordu böyle şeyler yapılabiliyor tabii bilgi ve kafa patlatmak lazım
 
araç aküsünüde mutlaka başka bir enerji kullnarak şarj ediyor. sonuçta enrjini dönüşümü var, hiç bir sistem (ısıtma, soğutma üniteleri) hariç % 101 verimle çalışmaz.
 
vermediğiniz gücü alamazsiniz. giriş gücü her zaman çıkış gücünden yüksektir.
Bir insanın yediğini kusması sonra tekrar tekrar onu yemesine benziyor.
 
ynı mantık ile elektron olarak düşün mutlaka bir kaçak olur hali ile de belli bir süre sonra çalışmaz
 
aga bi tesla swich diye araştırın bakın neler var
 

Forum istatistikleri

Konular
128,972
Mesajlar
922,194
Kullanıcılar
451,167
Son üye
emrozgnnn

Yeni konular

Geri
Üst