Arkadaşlar problemin Timer mıdır evetse yerini bulamadım.isiklar yanıyor ama soğutmuyor.problem bu.orta kısimda sağ alt tarafta diye baktım ama yok arkasına baktım ordada yok timer
Ölçü aletim yok ama.buzdolabindan hiç anlamam.sirayla yazarsanız açıklayıcı olarak yapmaya calisirim
Not:1-2 saat sonra fişi takayim dedim motor çalıştı.tekrar fişi çıkarıp takınca calismadi motor.
Dolap dinlendikten sonra çalışıyorsa muhtemelen motor kalkış sistemi ile alakalı bir sorunu var gibi görünüyor.
Kompresor yine dinlensin. Tekrar fişi takın calissin. Çalışırsa dokunmayın. Sogutma nasıl takip edin.
Sonra otomatik yaptıktan sonra kompresoru dinleyin. Dinnnnn tık diye bir ses geliyorsa kalkış sistemi ile alakalı sorun olduğu netleşir. O zaman role termik ve kapasitore bakariz.
Buzdolabının soğutma yapmamasının bir çok nedeni vardır.
1.Termostat arızası.
2.Rezistans arızası.
3.Bimetal termostat arızası.
4.Evaparatör fan arızası.
5.Gaz azalması
eski tip dolaplarda zaman rölesi dolap arkasında bulunur.Orada yoksa dolap içinde 1,2,3,4 ve max kademeli düğme arkasındadır.Sizin dolapta üst kapakta olma ihtimali dahi var.(geniş açı resim olsaydı yardımcı olmaya çalışırdım)
Buzdolabının soğutma yapmamasının bir çok nedeni vardır.
1.Termostat arızası.
2.Rezistans arızası.
3.Bimetal termostat arızası.
4.Evaparatör fan arızası.
5.Gaz azalması
eski tip dolaplarda zaman rölesi dolap arkasında bulunur.Orada yoksa dolap içinde 1,2,3,4 ve max kademeli düğme arkasındadır.Sizin dolapta üst kapakta olma ihtimali dahi var.(geniş açı resim olsaydı yardımcı olmaya çalışırdım)
Ptc roleyi değiştirdim ve fişe taktigim gibi çalıştı.arizali olduğunda 1 dk sonra dururdu.neyse bı seferde durmadi.ayari düşürünce durdu ama sonra tekrar çalışmadı.son durum bu.