sdrozturk
Üye
bak şimdi suyun çıkış yönüne bir alternatör montaj edebilirsin, isteklerini karşılar ama, ama burada büyük sorun neyi nerede yapmak istediğin ve su pompasının nasıl çalıştığı önemli. sistemi bilmeden yorum yapamam. şimdi kafamda onlarca senaryo. al sana bir tane. pompa çalışıyor kanala su veriyor. al sana çözüm çıkışa su değirmeni yap. yani daha bir çuval senaryo üretilir. burada sen neyi nasıl istiyorsun ve neyi nasıl yapacaksın. hani sen burada damla sulama yapıyorum dersen senaryo değişiyor. hadi şimdi birazda sen düşün.USTAM Benden daha güzel insan dönüşünüz için teşekkür ederim,
Nasıl yapabilirim demiştim fikri zihni olan ustalar ve ustatlarımın bu konuda bir önerisi olabilirmi diye yazmıştım.
Yabancı kaynak vs bakacağım çözüm bulursam elbette ki paylasirim burada
ben heves kırmak istemedin. attığın taş, ürküttüğün kurbağayı her zaman söylerim ama akan suyun yönünde yeri ve durumuna göre telefon şarj ve led aydınlatma için mümkün. ama bu attığın taşın ürküttüğü kurbağaya değmeyeceğini biliyorum. hani su oradan nasıl olsa akıyor mantığı her zaman doğru değil.Pompanın gücünü tam olarak kullanmıyorsanız bir kasnakla bir dinoma veya alternatörü tahrik ederseniz üretilen gücün bir kısmını jeneratörler gibi Elektrik enerjisine çevirebilirsiniz. Bu mümkündür fakat atılan taş ürkütülen kuşa değer mi hesaplamak lazım. Telefon şarjı gibi ihtiyaçlar için küçük bir güneş paneli veya powerbank daha kolay ve basitten ihtiyacınızı görebilirsiniz.