Eğer test olanağı olan arkadaşlar varsa bu tartışmalarımızı bilimsel olarak test etmesi izleyicilere iyi bir kaynak olacaktır.Doğru, başka bir malzeme veya ripple ısındırabilir, ancak TR de kaçak akımı varsa oda ısındırabilir.
Haliyle TR dışarı alınıp, kontrol edilmeli sağlamsa, devredeki malzemeler kontrol edilmeli.
Kesinlikle kalite cihazdır. Ehil ellerde bakım ve onarımı yapılmalıdır.
Ancak konu sahibi yardım istiyorsa; uzaktan da olsa yardım edilmelidir.
evet D112 ve 2 adet D110 (kopru diyotlar)C147 nin bağlı olduğu köprü diyotu değiştirir misiniz?
(2x 2sc3421 ve x2 2sa1350) birebir ayni toshiba degishtirdin sonuc ayniEğer test olanağı olan arkadaşlar varsa bu tartışmalarımızı bilimsel olarak test etmesi izleyicilere iyi bir kaynak olacaktır.
Entegreler daha karmaşık olduğu için ben şu öneriyi sunabilirim.
Be arası kaçıran
Bc arası kaçıran.
Ce arası kaçıran üç adet aynı transistörden temin edilir. Uygun bir devre kurularak bu transistör test edilir. Hangi koşullarda ısınıp ısınmadığı kolayca anlaşılacaktır.
Aynı koşullarda aynı bağlantılarda transistörün herhangi bir junction kısmının tam kısa devre halindeki davranışları da test edilebilir.
HAA NOT:
Ben ısınan bir transistörü devreden sökmeden rahatlıkla test edebilmekteyim
Şase sıfır kabul edilmek koşulu ile B,C ve E deki voltajları ölçüyorum. Örneğin C ve E deki voltaj yaklaşık eşit çıkıyorsa bu transistörün CE arası kaçırıyor ya da kısa devredir.
Aynı şekilde Be arası 0.7V veya 1V tan fazla ise o transistörün Be arası açık devre veya yakındır gibi.
Ben bu gibi tartışmaları daima faydalı bulmuşumdur.
O kadar gavga ettim(2x 2sc3421 ve x2 2sa1350) birebir ayni toshiba degishtirdin sonuc ayni
Voltajlar doğru;regulatorlerin cikis voltajlari'
Q111 - d313 (6v) (12.6) (5.7)
Q109 - d313 (-11.7v) (-22.6v) (-11.4v)
Q110 - b507 (-11.7v) (-22.7v) (-11.5v)
U131 - 78m12 (22.1v) (GND) (11.7v)
Q107 - (07.3v) (11.7v) (06.8v)
U132 - 79M12 (GND) (-22.3v) ( 11.7v)
Q108 - b507 (-07.3v) (-11.7v) (-06.8v)
ustam nasil paramparca olmuyorlar hayret ediyorum asiri isinma var !O kadar gavga ettimIsındığı için bozuk değildir. Isınıyorsa başka hata aranmalıdır diye.
Isınma bize göre aşırı;ustam nasil paramparca olmuyorlar hayret ediyorum asiri isinma var !
O devre servo PSU devresidir.ustam nasil paramparca olmuyorlar hayret ediyorum asiri isinma var !
bu akşam balık yeme günüm olmasaydı, kesin arızayı bulup söylerdim.O devre servo PSU devresidir.
Yeşil ve siyah transistörlerin bulunduğu devre ve bu devre pre ampli leri besler.
Daha önceki hatadan dolayı bu devrede herhangi bir kondansatör, entegre veya bir devre elemanı zarar görmüşse bu elemanların ısınması normaldir.
Bu transistörlerin tüm devresindeki elemanlar kontrol edilmelidir. Ancak öncelikle bu transistörlerin beslediği devreler de kontrol edilmelidir.
Eğer bu transistörlerin çıkışı regüleli 2X15V olması gerekiyorsa ve fazla voltaj çıkıyorsa zener diyotlar kondansatörler dikkatlice ölçülmelidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?