Gri derken
Elektrik priz ve anahtarlarından bahsetmiştim. Duvarları mat gri yaptığımdan uyumlu olsun diye yapmıştım.
Çamaşır makinesi kapağı, buzdolabı kulbu gibi parçaları da griye boyayabilirsiniz. Daha şık durur.
Sprey boyanın parlak ve mat çeşitleri var. Ben aluminyum aldım, hafif bir parlaklığı var. Parlak veya mat seçmenin zararı olacağını sanmıyorum. Tamamen zevkinize ve kullanacağınız yere bağlı. Zaten alacağınız sprey boya kapağında boyanmış kısmı oluyor örnek olarak.
Prizlerde sadece kurumasını az bekleyip elimle bastırdığım yerler biraz hasar gördü, onun dışında defalarca ellememe rağmen sıkıntı olmadı. Tavsiyem boya yaptıktan sonra iyi havalanan bir yerde en az 2-3 gün bekletin. Boya iyice kuruyup yerleşsin.
Daha evvel de AEG ve Arçelik'in sararan gömme buzdolabı kulplarını beyaza boyamıştım.
Markaya dikkat etmedim, nalburdan gidip direkt almıştım. Boya kalitesi çok önem arz etmiyor, bence fazla pahalıya kaçmayın. Küçük boyu 3, büyük boyu 6-7TL'ye satılan boyalardan almanız kafidir. (bir miktar zam gelmiş olabilir)