batuhan42
Üye
İlginiz için teşekkürler ama bu devre çok detaylı gözüküyor bundan daha basit gözüken devreleri çalıştıramıyorum şu an.Art of Electronics kitabının 8. bölümünde bu konu anlatılıyor.
İşte beyaz, pembe ve kırmızı gürültü üretebilen bir devre.
Ekli dosyayı görüntüle 68406
üstteki resimde ki ilk yapmaya çalıştığım bu devreyi dün tekrar her şeyi sıfırdan kontrol ederek kurdum breadboard ta daha geniş bir alana yaydım breadboard dizilim kurallarına uydum taktığım devre elemanlarını devrede tek tek işaretledim parçalar sıkı bir şekilde yerine oturdu ama ne yazık ki hii bir tepki yok hoparlörlerde ayrıyetten pc hoparlörü de kullandım belki direk hoparlör bağlantısı değilde ekstra güçlü hoparlör gerekiyordur diye ama yine olmadı bu devreden umudumu kestim sorunun hoparlör bağlantısında olduğunu düşünüyorum ama çözüm bulamıyorum.
Bu devreyi yapmaya çalışacağım parçaların siparişini verdim daha basit gözüküyor ve parçaların birebir aynısını buldum sorun ihtimali daha az gibi İNŞAALLAH çalıştırabilirim.
yardım etmeye çalışan bütün arkadaşlara teşekkürler
İstanbul içi tavsiye edebileceğiniz devreyi görerek yardımcı olabilecek bir yer varsa oraya gidebilirim resimlerle bu iş zor oluyor.