Bilgisayar açılmıyor.

Verdim bilgisayarcıya

güzel kardeşim önce bir türkçe öğren noktalama nedir bil. yazdığını 3 defa okuyoruz.
ikincisi ise kafana göre modemin elentrüğünü neden veriyorsun? 5 volt 1 amper de modem var 12 volt 1 amper de.
bunları uydurdun mu? hem 5 volot der adaptor 5.5 verir. bu da aleti yakar.
ama ne olursa olsun usb ye 16 volta kadar verdiğinde sadece o soket ya da tüm usb ler yanar. anakart yanmaz kolayca. anakartı fan gibi direkt psu dan 12 volt güç çeken noktalar yakabilir. usb gibi 5 voltluk aparatlara ne takarsan tak psu kolayca yanmaz. anakartın ölmüş olması daha muhtemel.
biosa girebiliyorsan onboard usb yi devre dışı bırakarak çalıştırmayı deneyebilirdin. eğer hiç gelmiyorsa anakarttaki cmos mu ne deniyordu power tuşunu çalıştıran entegre ölmüş oolabilir. bunu anlamak için psu nun sanırım yeşildi. o kablosu şaselenmeli. eğer psu çalışırsa anakart bozuk demektir. çalışmıyorsa psu ölmüştür. ama psu yu öldüren zaten anakartı da öldürür. bence ikisinden de umudu kes.

Hocam ama dert power suplay de. Videoyu izlersiniz anlasiliyor

Gerçi bilmem kesin değil ama o kablo yeşil onu biliyorum :D
Insan bi diyot koyar coklayiciya

kardeş sen 12 volt verirsen diyot farketmez eritir!
ayrıca zaten 40 mb kalmış ne videosu:) ayrıca psu da hiç hareket var mı madem videoyu izledin?

PSU yu çekmiş mi ki arkadaş
Sabah izlemiştim
Sonra tekrar izlerim
Dişardayim ben de :D

PSU yu çekmiş mi ki arkadaş
Sabah izlemiştim
Sonra tekrar izlerim
Dişardayim ben de :D
kafamı kızdırıyosun. psu ile ilgili görüntü yookkken nasılböyle sonuca varıyorsun ki:)
psu sağlammı diye bakmak için ya yeşil kablodan ya abaşka bir anakarttan yararlanılır. psu kolayca bozulmaz ayrıca. kısa devre ile bir psuyu yakmak koaly deil.

Bir de mantık şu mudur?
Çoklayıcı dan anakart a enerji gitmiş. Böyle düşünürsek anakart oluyor bozulan ama tamamen mi gider alet? Güç tuşuna basınca fanlar dönerdi bence.

Forum istatistikleri

Konular
129,851
Kullanıcılar
452,706
Son üye
nurbay aktaş

Yeni konular

Geri