Bilgisayardan Kasete Kayıt için Nasıl Bağlantı Yapmalıyız?

MP3 ten kaliteli kayıt olmaz. FLAC ya da orjinal audio kaydını bulmak lazım. Ayrıca kasetin ses çözünürlük kalitesi hangi seviyededir bilgim yok.

Evet rec tuşuna basıp source yani ses kaynagini size soruyor. Sesi aux seçtiğinizde arka bağlantıdan sesi kaydedecektir.
Aux 2 kablo arızalıymış,çalışan bir tanesi ile pc sesini müzik setine aldım sonrasında kayıt işlemini aux secerek yaptım oldu.
Fakat ses kalitesi iyi degil ve az volume olarak kaydedilmiş.
Müzik seti çok güçlü ve net sese sahip.Digital eko ayarlarından birkaçını deneyip basları kapatarak bogulma yapmadan temiz ses almak istedim olmadı.
Acaba bu son sorun için ne önerebilirsiniz?

Uzun zamandır kaset ile uğraşmıyorum ama vakti zamanında daha CD çalarlar yokken yada yeni piyasaya girdiği donemlerde çok uğramıştım. Bir kaç markada ses kaydı denedigimde çok memnun kalmadım.

Bende deck sistem kasetcalar recorder aldım. Ses kaydı mükemmel diyebilirim.

Technics rs tr474 model. Aşağıdaki ürünü kullanıyorum.

5eb2bc868a1b1b1b7d13d7c8.jpeg

Aux 2 kablo arızalıymış,çalışan bir tanesi ile pc sesini müzik setine aldım sonrasında kayıt işlemini aux secerek yaptım oldu.
Fakat ses kalitesi iyi degil ve az volume olarak kaydedilmiş.
Müzik seti çok güçlü ve net sese sahip.Digital eko ayarlarından birkaçını deneyip basları kapatarak bogulma yapmadan temiz ses almak istedim olmadı.
Acaba bu son sorun için ne önerebilirsiniz?
Çoğu amatör teyp makinalarında seviye göstergesi (VU metre) olsa da birleşik çihazların çoğunda kayıt izleme için herhangi bir seviye göstergesi bulunmamaktadır.
Seviyenin az kaydedilmesinin sebepleri..
1) Giriş ses seviyesi az olabilir.
Kaynak sesi PC ise çıkış seviyesini PC tabanlı bir VU metre ile ölçebilir ve normal seviye (max. 0db/Fs) olarak PC çıkış volüme seviyesi ile ayarlayabilirsiniz.
2) Kaset kayıt kafası yıpranmış veya ömrünü bitirmiş olabilir. Bu durumda hem seviye düşecek hem de boğuk bir ses kaydı olacaktır.
Önce teybin kayıt kafasını kolonyalı mendille güzelce siliniz.
Sonra girişi radyo yaparak net bir radyo istasyonunu kaydediniz.
Radyo dinlerken duyulan ses yaklaşık aynı şekilde kaydedilmelidir. Herhangi bir seviye düşüşü veya boğukluk var ise muhtemelen kayıt kafası eskimiştir.
3) Bir başka unsur da kaydedilen bandın saklanma koşullarından dolayı özelliğini yitirmiş olmasıdır. Eskimiş ve kurumuş kasetlere iyi kayıt yapılamaz.

Uzun zamandır kaset ile uğraşmıyorum ama vakti zamanında daha CD çalarlar yokken yada yeni piyasaya girdiği donemlerde çok uğramıştım. Bir kaç markada ses kaydı denedigimde çok memnun kalmadım.

Ekli dosyayı görüntüle 85108
Birkaç tane kaset için bu tarz bir sistem edinmem manasız ve külfetli.Bu cihazı çok duydum,efsane diyorlar.
Çoğu amatör teyp makinalarında seviye göstergesi (VU metre) olsa da birleşik çihazların çoğunda kayıt izleme için herhangi bir seviye göstergesi bulunmamaktadır.
Seviyenin az kaydedilmesinin sebepleri..
1) Giriş ses seviyesi az olabilir.
Kaynak sesi PC ise çıkış seviyesini PC tabanlı bir VU metre ile ölçebilir ve normal seviye (max. 0db/Fs) olarak PC çıkış volüme seviyesi ile ayarlayabilirsiniz.
2) Kaset kayıt kafası yıpranmış veya ömrünü bitirmiş olabilir. Bu durumda hem seviye düşecek hem de boğuk bir ses kaydı olacaktır.
Önce teybin kayıt kafasını kolonyalı mendille güzelce siliniz.
Sonra girişi radyo yaparak net bir radyo istasyonunu kaydediniz.
Radyo dinlerken duyulan ses yaklaşık aynı şekilde kaydedilmelidir. Herhangi bir seviye düşüşü veya boğukluk var ise muhtemelen kayıt kafası eskimiştir.
3) Bir başka unsur da kaydedilen bandın saklanma koşullarından dolayı özelliğini yitirmiş olmasıdır. Eskimiş ve kurumuş kasetlere iyi kayıt yapılamaz.
Enson hem pc hem müzik setinin sesini en sona getirdim kolonların kablo baglantısını çözdüm evi inletmemesi için ve kayda geçtim.
Netice pek değişmedi.
Radyodan kayıtta denedim başka bir kasete ama kötü ve düşük ses aldı kaydı.Kasette kötüydü ,yarın daha saglam bir kasetle tekrar edicem bu yöntemi.

Sanırım kafa denilen kısım sorunlu yada kalitesiz aux kablo.
Kafa sorunu varsa ki kafa sanırım kristal,bu tarz eski bir cihazda o kafadan bulmak mümkün olur mu?

Sanırım kafa denilen kısım sorunlu yada kalitesiz aux kablo.
Kafa sorunu varsa ki kafa sanırım kristal,bu tarz eski bir cihazda o kafadan bulmak mümkün olur mu?
Kablodan olmaz. Kablo sorunlu olsaydı kayıt esnasında dinlerken de ses kötü olurdu.
Ya kafa kötü ya da kaset.
Her teybin kafaları farklı olabilir. Özellikle auto reverse teyplerin kafalarından bulmak oldukça zordur.
Standart kafaların da empedans (omaj) uyumu vardır.
Bu tür cihazlarda genellikle 150 ohm veya 300 ohm kafa kullanılmaktadır.

Kablodan olmaz. Kablo sorunlu olsaydı kayıt esnasında dinlerken de ses kötü olurdu.
Ya kafa kötü ya da kaset.
Her teybin kafaları farklı olabilir. Özellikle auto reverse teyplerin kafalarından bulmak oldukça zordur.
Standart kafaların da empedans (omaj) uyumu vardır.
Bu tür cihazlarda genellikle 150 ohm veya 300 ohm kafa kullanılmaktadır.
Temiz bir kaset ile deneyip netleşitirmek gerek anladıgım kadarıyla.
Deneyeyim olmadı yapacak birşey yok.

Herkese yardımları için teşekkür ederim.
Harika bir form burası.

Ecik @serkan_48 'e bulaşayım :)
O cihaz hurda bee.
Beni @ozgurece35 ye sattığım SONY TCK490 in yanına bile yaklaşamaz :)
https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s...eue-riemen-gereinigt-top/1987139186-172-19080
115 AVRO'ya satılıyomuş.
HX PRO 3 KAFA

Forum istatistikleri

Konular
129,829
Kullanıcılar
452,655
Son üye
respetado
Geri