Servo motorlarin bir çoğunu, servo sürücüyü doğrudan parallel porta bağlayarak sürebilirsin. Eşzamanlı çalışacak motorlarlar yoksa sürücünün tipine göre seri, ethernet veya usb portundan da sürebilirsin.paralel porttan step motor sürmek için interface board var. bu board un çıkışları
dir
step
gnd
+5v
bu çıkışlara servo drive bağlayabilirmiyim ve servo motor sürebilirmiyim.
Neden böyle dediğinizi merak ettim. Nedenini açıklayabilir misiniz?Doğrudan , Lpt veya RS232 den motor sürmek için en az 2 kere düşünmenizi öneririm !!!
Yanlış anlaşılma olmasın diye açıklama yapayım. 'Step sürücüye servo motor bağlayabilirsin" veya "Arada sürücü olmadan motoru doğrudan porta bağlayabilirsin" diyen olmadı. "Servo sürücüyü doğrudan porta bağlayabilirsin" dendi.Step sürücü ile servo sürülebileceğini düşünmek,birilerinin bağla motoru porta demesi ile ve arkadaşımızın masumane inanması ile de sonuçlanabilir.
Koruma tedbiri alınmamışsa olabilir ama şu an piyasada satılan servo sürücülerin neredeyse tamamında (hepsini bilmedigim icin birsey diyemiyorum ama benim çalıştıklarımın tamamında) iletisim noktası korunmuş oluyor.Sıradan bir sürücü , arıza anında, koruma tedbirleri alınmamışsa , arıza portlara kadar rahatlıkla ulaşır ve saniye bile uzun bir zaman birimi olabilir.
Servo sürücüyü interface kartina baglama, doğrudan paralel porta bağla.emrah arkadaşımda servo sürücüyü lpt porta değil interface boardun çıkışına bağlıyacaz