bina elektrik panosu sigorta

ozgurdal92

Üye
Katılım
28 Eyl 2012
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
32
elektrik tesisatımı yenileticem usta panoya sayaçların yanına ve bir tanede pano dışına sigorta koyalım dedi daha güvenliymiş tabi biraz da para istedi gerçekten güvenlik anlamında daha iyi olurmu
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Sigortanin zarari olmaz yeterki uygun akim degerlerinde olsun.

Telefondan yazdim
 
hocam faydası ne olur böyle genel bi uygulama varmı
 
Pano dışına kofra konulur. Acaba bunu mu kastetti? Onun dışında sayaç üstünde bir sigorta kafidir.

MONOFAZE KOFRA
Resim_1587866645.jpg
 
hocam faydası ne olur böyle genel bi uygulama varmı
Pano dışına derken Şebeke tarafını kastediyorsanız bunun adına kofra panosu denir Sn Öğretmenimin deyindiği gibi. Havait hat A.G. beslemelerde genel uygulamadır. Panoda oluşabilecek kısadevrede koruma sağlar, aynı zamanda panoda tadilat yapılması gerektiğinde enerjiyi kesmek kolaylaşır.

kofra.jpg
 
tesisatını yaptır iyi güzelde bina topraklaman varmı , bina topraklaman yoksa mutlaka yaptır derim ve kaçak akım rölesi kullanmanı ısrarla öneririm kablo kesitlerinede çok dikkat et derim usta 1.5 luk kabloyla başlayıp işi 1.5 luk kabloyla sonlandırmasın
 
usta 1.5 luk kabloyla başlayıp işi 1.5 luk kabloyla sonlandırmasın[/QUOTE]

Bu ne demek?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,973
Mesajlar
922,222
Kullanıcılar
451,171
Son üye
MeryemaMnds

Yeni konular

Geri
Üst