Bir Ev veya daire Kac KW bir enerji ceker?

desing

Üye
Katılım
17 Eki 2008
Mesajlar
29
Puanları
1
Yaş
40
Slm arkadaslar aklima bir soru takildi bilen arkadaslar bizi aydinlatirsa cok seviniriz.
Bir ev veya daire klimasi olsun, elektrikli ev esyalari olsun ( mutfak ocagi, camasır mak. , bulasik mak. , firin , davlumbaz , Tv , Muzik Seti , Bilgisayar , Ampuller , Sohpen ... v.s. ) genel olarak evin komple her sey dahil calistiginda ev kac KW enerji harcar acaba ? biraz garip soru ama bilenlerin bizleri bilgilendirmesinde ve bizimde bilgilenmemizde faydasinin olacagi kanaatindeyim. Saygilarimla...
 
Isıtıcı rezistanslar en çok güç harcayan cihazlardır.Bunların kullanım sıklığı ve çalıştırma -çalışma- süresi tüketimi en çok etkiler.
Sorduğunuz soruya tersten gelerek cevap vermek gerekirse ,
Size gelen elektrik faturasının "Enerji Sarfiyatı veya Tüketim" kısmında yazan kW değerini ;
30'a böldüğünüzde günlük (24 saatlik) tüketiminizi ,
Çıkan sonucu 24'e böldüğünüzde de saatlik tüketiminizi bulmuş olursunuz.
Bu değere +-%20 gibi bir tolerans ile yaklaşık cevabı bulursunuz.
 
Sayın desing. Bahsettiğiniz cihazların üzerinde saatte ne kadar güç tüketeceklerine dair bilgiler yer almaktadır. Hangilerini eş zamanlı çalıştırmak istiyorsanız, her birinin gücünü tek tek toplamanız verimlerini hesaba katmadığımızı varsayarsak, sorunuzun cevabını 3 aşağı 5 yukarı verecektir.
 
şu an tedaşta minimum 5.5kW talep yapılmaktadır,
eskiden bu 3kW idi,
tabii kurulu güç bunların üstündedir, eşzamanlılık faktörü dikkate alındığında anlık çekilen güç 5,5 kW' kolay kolay geçmez.
 
şimdi varsayalım ki ben bir ups cihazı yapmak istiyorum.Yada ismi her neyse.Ben önce evimin toplam ihtiyacını bulacağım.Daha sonra sanırım saatlik ihtiyacını,en son da tasarımımı şekillendireceğim.Doğrumudur acaba???
 
Herkesin evindeki cihazlar farklı güçlerde her cihazın etiketinde gücü watt cinsinden yazar tüm cihazların watt cinsinden gücü size toplam gücü verir.
 
şimdi varsayalım ki ben bir ups cihazı yapmak istiyorum.Yada ismi her neyse.Ben önce evimin toplam ihtiyacını bulacağım.Daha sonra sanırım saatlik ihtiyacını,en son da tasarımımı şekillendireceğim.Doğrumudur acaba???

İşin içinde UPS varsa iş değişir... Sen UPS ile çamaşır makinası çalıştıracağım dersen 10 kVA lık UPS alsan dahi olmaz...
Zira çamaşır veya bulaşık makinası ,kombi gibi cihazlardsa bulunan motorların hem cosfi hemde demaraj kakınma akımları dolayısı ile :

Evdeki cihazlarının güçlerini alt alta toplasan vre çıkan güce göre UPS alsan dahi iş göremeyebilir...

Örnek verecek olursam geçenlerde 1 Hp lik (0,75 kW - 750 watt )bir dalgıç motoru 5 kVA lık bir UPS ile ancak çalıştırabildik...
 
Günde ortalama bir ev/daire 4.5 kw güç harcar.
 
kurulu güce göre değişir bu olay hani bunu aneliz etmek zordur.
ama bir ev için bence en az kurulu güç 9kw olmalıdır çünkü bir elektrikli şohben 7500w yani 7.5 kwyani bununla beraber de çalışacak mutlaka ürün vardır yani kurulu güç 9kw dan başlar ve 10 kw 11 kw 12 kw diye gider evdeki priz linyesine göre değişir buda odaların fazla olmasıda artırır elbet
 

Forum istatistikleri

Konular
130,068
Mesajlar
932,728
Kullanıcılar
453,055
Son üye
TroubledChild655

Yeni konular

Geri
Üst