Bir evin kurulu gücü nekadardır?

ahabu

Üye
Katılım
12 Kas 2008
Mesajlar
260
Puanları
1
Yaş
40
Arkadaşlar bir evin kurulu gücü ne kadardır bu konuda bilgisi olan yardımcı olabilir mi_?:confused:
 
mrb arkadaşım bir dairenin kurulu gücü 9000 watt civarıdır.tabii bunun talep yüzdeside vardır
1 daire için %60
3-5 daire için %45
6-10 daire için %43
16-20 daire için %41

kurulu güçün 9000 watt %60
kalan bölüm %40
 
3 özel linye saten 7kw geliyor
2 tane 7 prizli linye 4,2kw
1 tane aydınlatma 0,5kw
toplam 11,7kw eder
1 tane 7 prizli linye olursa
toplam 9,6kw

istediğin güce ayarlarsın ama 7kw altı düşemessin özel linye koymak zorundasın
tabi bu şehirler ve kasabalarda olan köylerde ise 3 özel linye koyma zorunluluğu yok
 
kurulu güç her ev için değişir. lamba ve priz sayıları farklı oldukça evden eve daireden daireye kurulu güç değişmekte. hesaplamasını yapmadıkça kurulu gücün ne kadar olduğunu bilemezsiniz. daire için çizilmiş projelerde kurulu güç verilmiştir. monofaze prizler 300w lambalar genellikle 40w kabul edilir.
bu arada korkmaz_design arkadaşımızın köylerde özel linye koyma zorunluluğu olmadığından bahsetmiş. bu yanlıştır. basit köy evleri, kümes, baraka, tarımsal sulama amaçlı kullanılan sistemlerde özel linye aranmaz. bunun haricinde normal köy evlerinde fırın çamaşır makinası ve bulaşık makinası için özel linye aranmaktadır.
birde bunun yanında klima sofben kombi hidrofor gibi aygıtların kullanılacağı taktirde bu aygıtlara ait özel linyeler kurulması mecburidir.
 
sn.ademcelik

benim bahsettiğim olay farklı işcilikle ilgili yani normal elektrikciklerin belli bir güce kadar yapma izni bu özel linyeler ve motorlar tanklar vs. girdiği zaman güç arttığı ve onların yapma yetkilerini aştığı için (tabi tesisat ücretide farklı oluyo) ama ben şu ana kadar fırın çamaşır makinası ve bulaşık makınası için şekilmiş bir özel linye görmedim( olanlarda var) köylerde bu projeler de tedaşın onayınden geçmiş bilyorsunuz artık köyler içinde proje zorunluğu var sayaç bağlatısı için
 
selamlar korkmaz_design
kurulu gücü 150 kW dan fazla olan sistemlerin tesisatçisi yasa gereği Elektrik mühendisi olmak zorunda. bunun haricinde başka bir kısıtlama varmı bilmiyorum. çizilen projelerin sadece onaylanması ve abone alınması için çizilmesi bana göre mantıksız sonuçta çizilen ve onaylanan projeler belirli yasa ve yönetmelikler dahilinde çiziliyor ancak yeterli denetimin olmaması sonucu keyfi ve proje dışı tesisat yapımına zemin hazırlamaktadır. kolay gelsin...
 
sağolun yardım bilgileriniz için repinizi unutmadım
 

Forum istatistikleri

Konular
129,867
Mesajlar
930,872
Kullanıcılar
452,732
Son üye
erencok

Yeni konular

Geri
Üst