başbuğumun kullanıldığı her türlü espri ve etkinlik benim için güzel değil. onun arkasına saklananlar, nemalananlar benim gözümde insan değiller. yolunda gideni takdir ederim, izini takip edeni takdir ederim. ama adını, gölgesini kullananı asla kabul etmem. benim için çöptür. insanları seversin sevmezsin, inanca ve ideaya saygılı olacaksın. o karikatürü çizen adama ....
Karikatürist sanırım bu karikatürü, Atatürk'ün arkasına sığınıp, her türlü dalavereyi çeviren kişileri eleştirmek amacıyla çizmiş. Berber hatasını saklamak amacıyla Atatürk'e sığınıyor.başbuğumun kullanıldığı her türlü espri ve etkinlik benim için güzel değil. onun arkasına saklananlar, nemalananlar benim gözümde insan değiller. yolunda gideni takdir ederim, izini takip edeni takdir ederim. ama adını, gölgesini kullananı asla kabul etmem. benim için çöptür. insanları seversin sevmezsin, inanca ve ideaya saygılı olacaksın. o karikatürü çizen adama ....
insanların baktığı pencereler farklıdır. ben onu espri konusu bile yapmam. ironi yapmamış. ironi ve espri bu kadar ucuz olmamalı.Karikatürist sanırım bu karikatürü, Atatürk'ün arkasına sığınıp, her türlü dalavereyi çeviren kişileri eleştirmek amacıyla çizmiş. Berber hatasını saklamak amacıyla Atatürk'e sığınıyor.
Mustafa Kemal Atatürk'e karşı, asla saygısızlık ta bulunmak istemem. Bir yanlış anlaşılmaya neden olduysam özür dilerim.insanların baktığı pencereler farklıdır. ben onu espri konusu bile yapmam. ironi yapmamış. ironi ve espri bu kadar ucuz olmamalı.
insanlar farklıdırlar. tıpkı beş parmağın beşi bir olmadığı gibi. ikimizde aynı yöne bakabiliriz ama bakış açılarımız farklıdır. benim hassasiyetim beni ilgilendirir. sizin kadar hoş görülü olmayabilirim. bun benim kusurumdur/hatamdır. saygı herkes içindir. benim doğrularım, başkalarına doğru gelmeyebilir. ama ben buyum. benim kırmızı çizgim bu. bu forumda sevdiğim kişiler var, sevmediğim kişiler de var. görüşleri bana tamamen zıt bile olsa onu incitecek/dokunacak bir karikatür paylaşmam. çünkü bana komik gelen, onu incitir. bu o kişiyi sevdiğim anlamına gelmez ama saygı ayrı bir şeydir. onun görüşleri onun için değerlidir. beni ilgilendirmez. ancak bana zarar verirse yolumuz değişir. hiç bir zaman iyi ve mükemmel biri olduğumu da iddia etmedim, etmem. benden özür dilemene gerek yok. ama ben buyum ister kabul et, ister etme.Mustafa Kemal Atatürk'e karşı, asla saygısızlık ta bulunmak istemem. Bir yanlış anlaşılmaya neden olduysam özür dilerim.