Birisi Bana Eski Binalardaki Elektrik Sistemlerinin İyileştirilmesi Konusunda Tavsiye Verebilir mi?

samzyan

Üye
Katılım
5 Tem 2024
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
29
Selamlar,

Bir dizi eski konut binasının elektrik sistemlerini iyileştirmeye yönelik bir proje üzerinde çalışıyorum. Bu binalar yaklaşık 40-50 yıllık olup orijinal kablo ve elektrik panolarına sahiptir. Bu tür projelere özgü birkaç zorluğun olduğunu fark ettim; ve buradaki topluluktan bazı tavsiyeler almak istedim.

Bu binaların birçoğunda hâlâ alüminyum kablolar kullanılıyor ve bunun aşırı ısınma ve yangın potansiyeli nedeniyle güvenlik tehlikesi oluşturabileceğini anlıyorum. Bakır kabloyla değiştirmeyi düşünüyorum. Bu tür bir değiştirme deneyimi olan var mı? Bilmem gereken temel zorluklar nelerdir; ve güvenliği ve kurallara uygunluğu sağlamak için ne gibi önlemler almalıyım?

Mevcut elektrik panelleri eskimiştir ve özellikle yüksek güçlü cihaz ve cihazların kullanımının artmasıyla birlikte modern elektrik yüklerini kaldıracak donanıma sahip değildir. Bu panelleri daha modern ve daha yüksek kapasiteli olanlarla yükseltmeyi planlıyorum. Güvenilir ve kurulumu kolay belirli panel markalarını veya modellerini önerebilecek var mı? Ayrıca; Bu panelleri yükseltirken aklımda tutmam gereken herhangi bir düzenleme hususu var mı?

Bu binaların yaşı göz önüne alındığında, enerji verimliliği büyük bir endişe kaynağıdır. Enerji tasarruflu aydınlatma ve akıllı termostatlar kurmak gibi seçenekleri araştırıyorum. Uygulanması nispeten kolay olan ve iyi bir yatırım getirisi sağlayan başka hangi enerji tasarrufu önlemlerini önerirsiniz?

Ayrıca bu yazıdan da geçtim; https://www.kontrolkalemi.com/kompanzasyonda-sont-uipath-reaktorler/ bu kesinlikle bana çok yardımcı oldu.

Benzer projelerde karşılaştığınız genel tuzaklar veya zorluklar hakkında bilgi almakla özellikle ilgileniyorum; ve bunların üstesinden nasıl geldiğinizi.

Yardımlarınız ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederiz.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Bahsettiğin 40-50 yıllık bınalar, belkı kentsel dönüşüme gırebılır, Yakın zamanda böyle bır ıhtımal varsa, emeklerıne yazık olur. Önce, bir araştır derim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,905
Mesajlar
921,579
Kullanıcılar
451,059
Son üye
landonor
Geri
Üst