boştaki şarj cihazı

turkanet

Üye
merhaba,
fişe takılı ama telefon bağlı olmayan şarj cihazı elektrik harcar mı? ve bu şekilde kalmasının herhangi bir zarar veya tehlikesi var mı?
cevaplarınız için şimdiden tşk ederim

Hayır elektrik harcamaz. Dikkat ederseniz telefona takılan uçta birbirinden ayrı iki metal yüzey vardır. Mesela silindirik ise silindirin dışı ve içi . Bu iki yüzey birbirine bir iletken yardımıyla temas etmediği sürece herhangi bir risk yok. Takdir edersiniz ki temas etme ihtimalleride oldukça düşük.

bir şarj cihazı yükte olmadığı halde prizde takılı olursa
sadece giriş devresinde ihmal edilebilir derecede bir elektrik harcar
bu faturaya yansımaz ama cihaz uzun süre prizde takılı kaldığı için
cihazın gereksiz yere ısınır ve parçalarının ömrü teoride azalır...

elektrik harcamaz diyen sayın arkadaşlar bu cihazlar çok küçük olsa bile bir sarfiyat yaparlar eski mekanik sayaçlarda ölçüm yapmayabilir ama elektronik sayaçlar çok küçük harcamaları dahi yazar ayrıca sayaç yazmasa dahi ülke ekonomisi göz önüne alındığında fişte bırakılan cihaz sayısı arttıkça boşa harcanan enerji artacaktır

Bilgim olsun diye soruyorum çok küçük harcama ne kadar bir harcamaya denk geliyor. Çünkü ben teoride böyle bir durum olduğu için ölçmeye çalışmıştım. Ama ölçemedim.

boştaki bir şarj cihazı 0,44 watt enerji harcar günlük harcaması ise 10,56 watt olur şimdi bu değerler baktığımızda hiç bir önemi yok gibi görüyoruz. şimdi birde şöyle bakalım yılda bir şarj cihazı 3854,4 watt harcar ve 100000 kişinin şarj cihazını prizde takılı bıraktığını düşünürsek yılda 385440 kwh enerji harcar bu ise yaklasık 1000 evin bir aylık harcamasına eşittir. yani hiç bir iş yapamadan harcanan bir enerji barajlarımız enerji santrallerimizin üretmek için enerji hrcadığı çevre kirlenmesine yol açan enerji karar sizin

nasıl enerji harcamaz anlamadım neticede oda bi trafo içinde sekonder ve primer sargısı olan trafo

Paylaşım için teşekürler sn. i.tandoğan güzel bir tespitte bulunmuş. bugün derste söz konusu olmuştu.

Forum istatistikleri

Konular
130,305
Kullanıcılar
453,567
Son üye
veli balaban

Yeni konular

Geri