boklu topraklama nasıl oluyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zodehala
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

zodehala

Üye
normalde kömürle tuzla yada özel katkı malzemeleri ile yapılıyor biliyodum fakat hayvan gübresi ile yapılanı duydum.
hayvanın bokunda ne var ki iletkenliği sağlıyo

Birde hangi hayvanın boku vede bu bok 1 haftaya kalmaz toprağa karışır gider ve topraklamada sıkıntı olmaz mı

normalde kömürle tuzla yada özel katkı malzemeleri ile yapılıyor biliyodum fakat hayvan gübresi ile yapılanı duydum.
hayvanın bokunda ne var ki iletkenliği sağlıyo

Birde hangi hayvanın boku vede bu bok 1 haftaya kalmaz toprağa karışır gider ve topraklamada sıkıntı olmaz mı
1600 ohm altı topraklama değerini tutturabildiğiniz bütün dışkıları kullanın efendim. Canı sıkılıp giderse de birşey olmaz. Tuz kullanmayın. Tuzla turşu olur ancak.

1600 ohm altı topraklama değerini tutturabildiğiniz bütün dışkıları kullanın efendim. Canı sıkılıp giderse de birşey olmaz. Tuz kullanmayın. Tuzla turşu olur ancak.
Bu boktan bilgi için teşekkür ederim. Bak küçük harfle yazdım. Seni gibi bilgili ve yuce bi insana saygısızlık olmadın diye

Bu boktan bilgi için teşekkür ederim. Bak küçük harfle yazdım. Seni gibi bilgili ve yuce bi insana saygısızlık olmadın diye
Dalga geçtiğimi size kim söyledi. Dışkılar kimyasal özelliği sebebiyle iletkenlik değeri yüksektir. Ama bu tür pansuman kimyasal ilaveler ile kalıcı bir topraklama değeri elde edilemez. 1600 değeri de uygulamada bilinen bir reel değerdir.

güzel insan, gübre, tuz, kömür uygun bileşenler değildir. foseptik çukurlarının yakınına çakılan kazıklar için bile ileri yıllarda sorunlar çıkartabilir. (eski köy usulü)
MalzemeElektriksel Topraklama İçin Uygun mu?Not
Hayvan Gübresi❌ HayırOrganik, iletken değil
Tuz❌ HayırKorozyon yapar
Kömür❌ HayırKararsız iletkenlik
Bentonit✅ Evetİdeal dolgu malzemesi
Grafit vb. dolgular✅ EvetUzun ömürlü, iletken
hani ben elektrik özürlüyüm ama o kadar da değil. ben sitede oturuyorum benim topraklama kışın iyi yazın kötü. topraktaki nem/ ıslaklık olayı. yanında foseptik rögarı var diyenler için. foseptikler sızdırmaz yapıyor. yani toprağa direkt etkisi yok. hatta hiç yok. şehir efsanelerine fazla güvenmeyin lütfen.

En doğrusu nedir

Aslında,kimyasal kullanımıda uygun değildir.En uygunu,tarla toprağıdır.Önemli olan,koruma aygıtları için ihtiyaç olan 166 - 1666 ohm değerinin ( paratöner için < 10 ohm ) değerlerinin elde edilmesi için topraklama metodlarından uygun olanın uygulanmasıdır.Bunun sağlanması içinde,daha başlangıçta,topraklama yapılacacak yerin özgül direnç değerinin ölçülerek,yapılan hesaba göre malzeme seçimidir.Sun'i çözümler ( tuz,kömür,bok,kimyasal ) kontol uyutma ! metodundan başka bişey değildir.

kirtikoz/ giritli yada biz rumca bilenlerin bir değimi vardır. "ıskata da bok, bok ta bok."

Forum istatistikleri

Konular
133,389
Kullanıcılar
459,261
Son üye
Yunussk

Yeni konular

Geri