BOSCH WFM 3030/01 Çamaşır Makinesi Motor Arızası

MSY53

Üye
Katılım
3 Haz 2010
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
43
Selamlar ;
Benim 17 senelik Bosch WFM 3030/01 Çamaşır makinem var. Tüm düzenek doğru çalışıyor gözüküyor, su alma verme, program ilerleme v.s. ancak motor da hiçbir hareket yok . bunun üzerine motoru söktüm. Bobinajcıda kömürleri bitikti değiştirdim. Endeviyi tornalattım kısa devre vardı düzeldi , tekrar yerine motajını yaptım ama yine motorda tık yok. Bunun üzerine motoru kontrol eden kartı çıkarttım ve kartta 2 yol yanmış, yok olmuş. bugun yolları tamir ettim. akşam eve gittiğimde kontrol edicem inşallah çalışır ancak çalışmazsa. artık elimden daha fazla bişeyin gelebileceğinden şupheliyim. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Ne yapabilirim ???
 
Bulundugunuz ili bilmiyorum ama kartı bana gönderirseniz onarımını veya en kötü şartlarda degişimini sağlayabilirim.
 
istanbulda oturuyorum; bu konuyla ilgili olarak yarın müsait olduğunuzda sizi telefonla rahatsız etmek isterim. İlginize çok teşekkür ederim.
 
kısa devre var dediniz.bu kısa devre tam olarak motorun neresinde kömür yatağındamı acaba bunu detaylı olarak yazınız
elektronik tako devresine sahip olan motor üzerindeki plastik yatakta kömür devresi ile bu tako devresi arasında kısa devre varsa yatağında değişmesi gerekir
ayrıca kartta patlayan yollar kalın ve direk motor devresi ise köprüleme ile sorunsuz çalışır ama direnç diyot transistör vs gibi devre elemanlarının bulunduğu bi nokta ise kart muhtemelen hurda olmuştur ve çalışmaz.
 
Son düzenleme:
15.06.2010 tarihi itibariyle Çamaşır makinam tekrar hayata gözlerini açmış bulunmaktadır.
Yardımlarından dolayı Beyinci Ali Ustaya çok teşekkür ederim. MSY.

BEYİNCİ ALİ USTA
ALİ RIZA UYGUR
https://www.beyincialiusta.com
 
ali bey merhaba..
benimde aynı marka ve model camasır makinem var.. gecen arıza yaptı fakat motor tamamen saglam.. su alıp veriyor fakat yıkama kısmını yapmıyor.. problemin kartta oldugunu soylediler.. siz acaba bu konuda bana da yardımcı olabilir misiniz?
 

Forum istatistikleri

Konular
129,083
Mesajlar
923,103
Kullanıcılar
451,377
Son üye
Benjamin calbor

Yeni konular

Geri
Üst