Boyler Bakımı Yardım.

ümit zor

Üye
Katılım
5 Kas 2008
Mesajlar
108
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar şantiyemizdeki merkezi su ısıtma sistemimizdeki boyler kazanlarının serpantinleri aşırı kireçlenmiş.Serpaninleri temizlemenin pratik bir yolu varmıdır.İçine herhangi bir kimyasal koyarak temizleyebilirmiyim?Kireç çözücü vs.
 
Kompara arkadaşımızın dediği gibi DEREN kimya işi çözer kullandığınız sudan dolayı kireçlenme olmuş muhtemelen hatlarınızda ve hat sonrasındaki serpantin ve eşanjörlerdede vardır..
 
herhangi bir koruma kimyasalı kullanmıyorsanız ve su yumuşatma üniteniz yok ise bu tip sorunlarla karşılaşmak kaçınılmaz. burada yapılması gereken arkadaşlarında dediği gibi profesyonel yardım almak. ama unutulmamalıdırki o oluşan kireç temizlenirken ister mekanik ister kimyasal yol ile olsun kirecin tutunduğu metallerde zarar görecek ve kısa bir süre sonra delinebilecektir. ayrıca kireç oluşumu enerji sarfiyatınızı arttıracaktır. cihazlarınızın sağırlaşmasına yani geç ısınmasına yol açacaktır. en iyi yol oluşumunun önüne geçmektir. hayırlı günler kolay gelsin.
 
İşletmemizde eşanjörden sirkülasyonla kapalı devre olarak ısıtılıp soğutulan serpantinli tanklar var,bizde kireç problemi yaşamıştık,mevcut kapalı sisteme antifriz ekledik birhayli faydası oldu.
 
Kimyasalcılardan yardım alarak kireci çözebilirsin. Diyelimki kireci temizlediniz sistem tekrar kireç tutmaya başlayacak, buda ileride baınızı ağrıtacaktır. kullandığınız sistem girişine kireç önleyici bir düzenek hazırlamanız daha iyi olur.
 
Bu tür sistemler için su şartlandırma cihazlarını(sertlik cihazı,kireç önleyici vb.) kullanmanız gerekir.aksi halde sürekli temizlemek zorunda kalırsınız,bu da maliyet gerektirir.
 
Konuyla alakalı olabileceğini düşünüp bir soru da ben sormak istiyorum. Bizde ise bir Chiller soğutma ünitesi mevcut. Punta makinelerinin baralarının soğutulması amacıyla suyu soğutup devirdaim yapıyor. Soğutma suyu toplamda 7 ana makine olmak üzere 11 makineyi dolaşıyor. Tabi standart beyaz su borularından su tesisatıyla makinelere ulaşıyor. Sorun şu; Komple tesisattan sarı çamurlu ve tortulu gibi bir su geliyor. Bir çok kez tüm sistem orada çalışan elemanlar tarafından temizlenmesine rağmen tamamen arındırılamıyor ve yine kısa süre içinde eskisi gibi sarı çamurlu ve tortulu hale geliyor. Chiller makinesinin altında yaklaşık 200mm çapında ve yaklaşık 1 metre uzunluğunda bir ünite var. Su onun içinden geçtiğinde soğutma sağlanıyor. Borularda çamur ve tortu olduğuna göre o soğutma ünitesinin içi de aynı durumdadır diye düşünüyorum. Üniteyi sökmeden herhangi bir temizleme kimyasalı ile temizleme şansımız var mı yoksa söküp temizlemek mi uygun olur. Ama üniteyi sökmek demek en az 1 gün imalatın durması anlamına gelir ve bu da şu an mümkün değil. Tabi bir de boruları ve makinelerin baralarını da varsayarsak tüm tesisatın ve sistemin temizlenmesi gerekiyor. Önerileriniz nelerdir? ("O firmayı yada şu firmayı çağırın" demeyin çünkü bu tür işleri kendimiz halledebiliyoruz. Sadece farklı fikirler gelirse değerlendirmek istiyorum.)
 
arkadaşım bu ciddi bir sorun ve senin suyun kimyasal analizi gerekiyor. ama k.rengi sudn bahsediyorsun buda sistemde demir yani korozyon belirtisini ilk olarak akla getiriyor. senin yapman gereken bir su şartlandırması uygulamasına başlaman ama sen bunu yapamıyacağını söylüyorsun. kapalı devre kimyasalı alman ve sistemine 1 adet BAG filitre koyman gerekiyor. ama bir kereliğine bile olsa profesyonel yardım almanız gerekiyor.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,955
Mesajlar
922,082
Kullanıcılar
451,153
Son üye
akifsoysal9

Yeni konular

Geri
Üst