Bu bobinden nasıl bulurum

Güzel
 
bu dimmer devresi zaten zaman ya da ısı kontrolü prensibine göre değil, daimi sabit gerilim üzerine yapılmış. söz konusu potans ile diyakların verecği ggerilim belirleniyor. o bobin olmasa da olur. olursa geçecek amperi tespit edip ona göre bir bobin koymanız gerekir. aksi taktirde bobin ısınıp eriyecetir. koymazsan ne olur? çok bir fark olmaz. zaten çok komplike bir devre değil.
devre linkindeki elemanın orjinal makinesi 802 ısı tabancası. ısı kontrollü pic ile yapılan 936 nınn dijital versiyonu olan 937 kullanılmıştır orjinal havyasında.
siz asıl 250k potansa dikkat edin. piyasada bildiğim kadarı ile öyle bir depğer yok. 500k bulabilirseniz stereo onu paralel bağlayarak 250 ye düşürürsünüz.
ama tehlikeli bir devre söyliyim. basit olduğu kadar potans içinden 220 v sınırlayacak olması potansı tehlikeli kılmakta. deneme yaparken mutlaka potans üzerine plastik kılıf koyun. potansa ve diğer elemanlara çıplak elle dokunmayın.
eğer programlamadan anlıyorsanız o sitede 936 nın şeması var. onu yapabilirsiniz. ya da hazır alırsınız ucuz zaten. bu devre çok sakat.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,837
Mesajlar
920,885
Kullanıcılar
450,934
Son üye
altandomx

Yeni konular

Geri
Üst