elektrofizikci
Usta Üye
Yukarda yazdım ya , baktım işte bu kadar... yoruldum la ben acıktımda kendimi iyi hissetmiyom Acil yemek yemem lazım .... Daha ketılları toplucam ...
Sağol abide, bilgisayarda da hazır tutuyorum Şu ketıla sarmasaydım şu saatlerde bitmiş olacaktı... neyse şimdi başlimde , kaderinde varsa yarın toplarım ketılıSevgili Ümit TV' de film var arada ona da bakyor musun Statham baş rolde yemeğini yerken tv karşısına geç
Elimizdeki ucuz voltmetreler Ueff=Umax/kök2 formülüne göre hesaplama yapıyor. siz diyot taktığınızda alternansın sadece yarısı (+ veya -) geçer fakat yine max değer okumak mümkün olacak ve yine aynı tepe değer bu nedenle okunan değer aynı olur. eğer gerçek RMS değer ölçen Fluke tarzı bir multimetre ile ölçülürse farklı değeri göreceğinizi düşünüyorum.
Alternansın yarısı geçeceğinden etkin değer olması gerekenin yarısı kadar olacaktır buda diyotla rezistansa 110V veriyormuşsunuz gibi olur.
Yazdıklarım prensiplerden çıkarımdır test etme olanağınız varsa sonucu bizimlede paylaşın
Konu ile ilgili değil ama rezistansa uygulanan gerilim düştüğü zaman o anki direncide değişir..gerilime göre akım;
Ekli dosyayı görüntüle 15743