Yarım dalga doğrultmada Veff değer düşer Sn Binbaşı sanki düşermiş gibi bir etki gösteriyor, aslında sabit kalıyor da ne demek!!!. Olayı formüllerle ve değerlerle ispatladım. Gücün 1/4 oranında düştüğünüde gösterdim.
Birde sizinle ilgili ufak bir eleştiri yapayım; yazılarınız ve açıklamalarınız güzel ancak o kadar çok şey yazıyorsunuz ki konu ya özünden ayrılıp başka yerlere de kayıyor yada bir yerde bıkarak kesip gerisini okumama duygusu uyandırıyor insanda. Bu tabii ki şahsi düşüncem belki bu şekilde olmasını isteyenler çoğunluktadır.
Bu arada Sn Elektrofizkçi tablodan ve ölçümlerden birşey anlamadım ? Diyot devrede değilken 185v devredeyken 85v mu?
Doğrudur da TRUeRMS li ölçü aleti yok elimde... ben bu şekilde yaptım yanlış da olsa bu sonuçlar var elimde Uzman abi.
Abi şimdi şunda hem fikir olduk mu, diyot yarım alternansı kırptığı için güçte azalma olur.
2. olarak voltaj değerinde de değişim olacağını söylüyorsun, doğru mu anladım? Anlaşılamayan tek konu bu heralde siz değişir diyorsunuz biz değişmediğini (elimizdeki malzemelerin sonucuna dayanarak) söylüyoruz...
Kime yazdınız, ne demek istediniz anlayamadım ama benimle ilgili ise açıklama yapayım.
Etiket değerleri 1000w/220V bir ısıtıcı , 220v şebekeye bağlandığında 4,545A çeker ve direnci 48,4 ohm'dur. Bu direnci alıp hangi gerilime uygularsanız uygulayın direnç 48,4ohm'dur. Rezistansın üretildiği gerilime göre direnci bellidir ve sabittir. Şunu diyebilirsiniz; rezistans saf omik bir yük değildir bu nedenle dirençte çok ama çok ufak değişiklikler olabilir o zaman amennah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?