Doğrudur da TRUeRMS li ölçü aleti yok elimde... ben bu şekilde yaptım yanlış da olsa bu sonuçlar var elimde Uzman abi.
Abi şimdi şunda hem fikir olduk mu, diyot yarım alternansı kırptığı için güçte azalma olur.
2. olarak voltaj değerinde de değişim olacağını söylüyorsun, doğru mu anladım? Anlaşılamayan tek konu bu heralde siz değişir diyorsunuz biz değişmediğini (elimizdeki malzemelerin sonucuna dayanarak) söylüyoruz...
Elektrikten anlamayanlara anlatmaya çalışırken bazı basitleştirmeler kullanılır.
Sonrada o kişi sanır ki olay budur ve o örneklemeyi kurallaştırır.
Kesinlikle böyle şeyler yapmayın , elektrik söz konusu ise teorisini bilmeden ve kesinlikle , matematikten türevden integralden anlamayacak kadar bilmiyorsanız , yorum yapmayın , çıkartımlarınızı günlük uygulamalara dökmeyin.
Konuda kullanılan formüller ancak özel bir hal içindir.
Bir kaç arkadaşımız anlatmaya çalıştı ama pek anlaşılmadı gibi.
Aşağıdaki konuyu dikkatlice inceleyin verilen belgeleri anlamaya çalışın.
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/rms-değeri-nedir.5158/
Özellikle
genç arkadaş ın verdiği bilgileri inceleyin.
-----
Diyotla yarım doğrultulmuş ya da doğrultulmamış gerilimi ölçerken :
Ölçü aleti girişinde içerisinde bir şekilde kondansatörler olur ve ölçülen gerilim bunu doldurur.
Ölçü aleti gerilim kademeleri yüksek empedanslı olduğu için hemen boşalmazlar yani doldukları tepe değeri gösterirler.
Bu tepe değer efektif değer gösterecek şekilde gerilim bölücü dirençlerle ayarlandığı için hep 220 okunabilir , şaşıracak bir şey yok.