bu direk neyin nesi bilen varmı

erkan1525

Üye
Katılım
8 Kas 2011
Mesajlar
269
Puanları
1
Yaş
36
MpN769.jpg


Van yy.üniv. kampüsünde Çok uzun 500 metre yada daha fazla görünüyor. Fotoda görünmüyor ama bir sürü halatla bağLanmış. Merak ettim ne işe işe yarıyor acaba.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
rüzgar ölçüm cihazları var üzerinde bir çok üniversite yapıyor
 
Muhtemelen kısa dalga radyo vericisi...

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Abi adamların ne derdi varki öyle direği sırf radyo vericisi yapsın. Hasta olmaları lazım. Kaç metre bilmiyorum ama gerçekten onun yüksekliğinde bina bile görmedim baz istasyonu falan yanında yarısı bile etmez bu dehşet uzunlukta. Ama rüzgar ve hava ölçümleri olayı olabilir.
 
verici olamaz okadar masraf edene kadar dağda kur verıcıyı yanı yuksek teme yokmu vanda teror yuzunden olduğu yerden yayın duşunmuşte olabılırler dağda pkk patlatıyor çalışmasına engel oluyorsa duşuk frakanslı radyo verıcısı olabılır yuksek frakans olsa okadar yuksek dıreğe koymazlar
 
Selam arkadaslar konuyla alakası yok ama alttaki dosyada görünen bobindeki diyotun Cinsi nedir acaba bilen varmı acil yardım lazım
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_2016-04-18-16-50-21.png
    Screenshot_2016-04-18-16-50-21.png
    971.7 KB · Görüntüleme: 24
Resimde gorunen direk kisa dalga radyo vericisi anten diregidir. Dalga boyu buyuk oldugu icin anten buyu uzun cikiyor. Ayrica gucude yuksek. Benzeri bir anten Antalya ve izmirdede var. Trt nin vericileri.

Ikinci resimdeki parca termik sigorta. Uzerinde calisma sicakligi yaziyor olmali.
 
Direk videosundan ne ara bobin videosuna geldim ? :)
Güldürdünüz Allah da sizi güldürsün...
 

Forum istatistikleri

Konular
129,498
Mesajlar
927,396
Kullanıcılar
452,072
Son üye
Matwel

Yeni konular

Geri
Üst