Muhsin Kamer
Profesyonel Üye
İlginç,5 saat kadar gerilimlerini eşitlemek için balansa alınması da dahil 2500TL ücret istedi.
Nasıl bir teknolojiymiş bu?
Son düzenleme:
İlginç,5 saat kadar gerilimlerini eşitlemek için balansa alınması da dahil 2500TL ücret istedi.
Ben de pek anlamadım.İlginç,
Nasıl bir teknolojiymiş bu?
+1.çorba kaynatmak için yalan söylemiş
Pil eşitlemeyi bms devresi zaten yapıyor.pil eşitleme diye bir şey yok (balans hikayesi).
+1Balans/dengeleme işini BMS kartı hasbelkader yapıyor.
Görürseniz; Foruma davet edersiniz. Biraz bilgilenirler.Usta, maalesef piyasada çürük yumurta çok! Sanki teknik kelimeler kullanınca uzmanlığını pekiştiriyor.
Ni MH - Ni CD pillerde hafıza olayını bertaraf etmek için kullanılan bir yöntemdir.Belki hepsini birkaç kez tam doldurup boşaltarak sözüm ona balans yapıyor sanabilir.
ustam, ben biraz sabit fikirliyim. kim bana@Muhsin Kamer usta, kanımızdan ya da tez canlılığımızdan mıdır bilmem, genelde işimiz ezbere yapmak kolayımıza gelir. Teorisine tekniğine pek bakmayız. Günü kurtardık mı tamamdır.
Balans'lı BMS devrelerinin amacı da bu, ister istemez farklı olan pilleri birlikte kullanabilmek.Üstad;
Markası, şarj tutma kapasitesi farklı piller, bms devrede kullanılır, şarj da edilir.
Burada dikkat edilmesi gereken, eş olmayan piller ( şarj tutma değerleri farklı) paralel bağlanmaz, seri bağlanabilir.
Farklı kapasite değerdeki piller, paralel bağlantıda devamlı birbirleri şarj eder, durur.
Gücü bitene kadar devam eden güreşçiler gibi...
Seri bağlantıda böyle bir durum olmaz.