Arkadaşlar, korkarım yine başa döndük, sisteme lipo pil düşük akım koruma eklemeyi unutmuşum, bildiğiniz gibi lipo piller çok hassas, 2,8volt altına düşerlerse bozuluyorlar, bende çıkışa düşük akım koruma devresi bağlıyayım derken hernasıl olduysa kısadevre yaptım ve şarj ünitesi yandı, zaten ortalık kablo karmaşası nedeniyle bayağı karışık, çalışmak da zorlaşmıştı, bende tekrardan usb kablolu moda çavirdim, elimde bir lio şarj ünitesi va ama ben asıl iki mesaj üstte belirttiğim 3volt nimh pil ile çalışmasını istiyorum, lipo işi biraz tehlikeli biliyorsunuz, kısadevre durumda pilin patlama yanma ihtimali var, bu sebeple nikel pil daha güvenli geliyor bana,
şimdi bana lazım olan, sadece 3volt luk nimh pil şarj kesme devresi, piller tam şarj olunca şarjı kesecek olan bir devre... aslında şuan makinedeki çıkış 3,3v 800 ma veriyor, piller de 2200 ma, bu durumda piller yaklaşık 3 saatte tam dolar ve bu şekilde saat tutarak şarj olayını haledebilirim ancak yapmışken tam yapayım herşey otomatik olsun diyorum, böyle bir devre nereden bulunur? yada nasıl yapılır? piyasada satılan oyuncakların makinelerin içinden de söküp takabilriz belki, varmı böyle bildiğiniz şeyler?