arkadasım sımdı bırsure sonra ben nıye ya bunu plc ıle yapmadım dıyebılırsın.Cunku ıhtıyacın olacak olan zaman rolesı ve sayıcı gıbı elemanlar ve digerlerı plc de hazır oldugundan konvansıyonele gore daha ıyıedremit ' Alıntı:İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.
Tırmıklar için aşağıdaki gibi bir çözüm düşünüyorum. Panonun içine de ne nereye sığıyor diye bir çalışma yapmaya başladım.
Elek arkadaşım pano konusunda haklısın önce proje sonra pano olmalıydı vakit az olduğu için tahmini bir pano siparişi verdim. Biraz uğraşacağımız kesin. Mesela konulan helezonları görünce helezonların akımının kesinlikle ölçülmesi gereğini düşünüyorum (işletme sırasında en çok buradan problem çıkacağına eminim) Bu da en azından bir ampermetre daha demektir.
teknikadam_41 Lazerli mesafe ölçümünde kirlilik faktörü konusunda haklısınız benim de en çok merak ettiğim husus ne olacak göreceğiz. Eğer aynaya yapışan tozlar problem olursa zaman ayarlı olarak hava üfletmeyi düşünüyorum. Ortamdaki tozlar problem olursa yapacak fazla birşey yok. Fakat bu katagoride hemen hemen bütün ölçüm cihazlarının kendine göre problemleri var. Ultrasonik sensörler yoğunluk ve kirlilik dolayısıyla yanılıyorlar. Yukarıda resmini verdiğim motorlu sviçlerin mekanik problemleri çok fazla oluyor. Bahsettiğiniz seviye ölçerleri biliyorum yatay siloda uygulaması olmasa da yuvarlak silolar için kullanılıyor. Ucunda bir ağırlık var siz istediğinizde veya ayarladığınız zamanda ağırlık bir ipe bağlı olarak bir küçük servomotor sayesinde aşağıya iniyor ve zemine değince (ağırlığın basıncı kalkınca) yine bir sviç mesafe bulundu sinyalini veriyor. Bu hareket mekanizmaya bağlı bir enkoder ile ölçülerek değer olarak görülüyor. Burada ağırlık aşağıda iken silodaki çökmeler ipi ( yada teli) koparabiliyor, siloda biriken talaş tepe yaptığı için ölçülen yere göre hatalı ölçüm yapma olasılığı yüksek bazen malzeme köprü yapıyor 10 dakika önce ölçtüğünüz talaş 10 dakika sonra bitmiş olarak görülüyor. Her neyse yuvarlak silolarda buna benzer ölçüm için arkadaşlar pet şişeye (en uygunu 1 litrelik kola şişesiymiş : ) biraz talaş koyarak ucuna bir ip bağlamışlar silonun üzerine küçük bir makara yerleştirmişler siloların ölçüm yaptıkları yerlerine ölçekli bir de metre çizmişler. 3-5 saniyede seviyeyi ölçüp ipi geri çekebiliyorlar.
Arkadaşlar aklınıza gelen bir kumanda devresi olursa burada uygulamaktan zevk duyarım. Bundan sonra 2 helezonu elde tek tek otomatikte ayni anda çalıştırmak istiyorum. Tırmıklar gibi ayrı otomatik butonu koymamışız dolayısıyla sitem elde iken helezon 1 butonları helezon 1 'i helezon 2 butonları helezon 2' yi açıp kapayacak otomatikte hangi butona basarsanız basın her iki helezon da açılıp kapanacak. Hareket kontrolü ve mal dolu kontrolü siviçleri olacak.
hareket sahan olacaktı ama sen treni kacırdın gıbı