güneş panelleri zaten var lazer zaten var. pil de zaten var. uyduya bir şey sıkıştırmaya gerek yok. son mesajımda 2. fotoda lazerler görülüyor. çeşit çeşit.Yani öyle orasına burasına pil , superkondansatör v.s sıkıştıracak uydu değildir starlink uydular.
lazer ile iletişimde alıcı verici birbirini görmek zorunda. dolayısıyla starlink lazerlerinin hedefe kitlenme özelliği var.Dünya etrafında o yüzden hızla dönerler. GEO uyduları gibi bir noktada kalmazlar yani saatte 25 bin ile 30 bin km arası hazla hareket ederler. Bu ne demek biliyor musunuz? Bir uydunun lazeri bir nokta üzerinde ancak çok kısa saniyelerle yada milisaniyelerle kalabilir demek.
gözle görünmeyen dalga boyunda lazerle yangın çıkarıyorlar. fakat ilk videoda görüleceği gibi özel alıcılarla tespit edilebiliyor. Fakat birileri görse bile inanmıyor. Zamanında elçilere "bu apaçık sihirdir" dedikleri gibi sahte diyorsunuz.Tabi birde bu işin istihbarat tarafı var. Siz starlink sistemi gibi dünyadan görece kolay gözlemlenebilir bir sistemden dünyaya lazer göndereceksiniz ama kimse görmeyecek
Bir saçmalık daha..Birde benim anlamadığım bir şey var..Bu devletler gerizekalı mı ki eğitimli iki adam gönderip ormanları yakmak varken (Zamanında Yunanistan'nın PKK'yı kullanarak ormanlarımızı yaktırması gibi) tespiti her daim mümkün olan, devasa masraflı (yine bizim 5B'nin fırlatma ücreti 50 milyon dolardı yanlış bilmiyorsam) bir sürü teknik zorluk barındıran bir işe girsinler ? Bunun neresi efektif ve güven li? Siz yönetici olsanız bunu mu yaparsınız?
Yahu adam Türkiye nin ormanlarını yakıp kendine mental rahatlama mi sağlıyor. Zaten ekonomimiz batmış. Bir sene de yüzde yüzden daha fazla fakirlesip sefillestik. Adam bu keyifle yanan ormanda mangal mi yapacak üstüne cila olsun diye. Sen bari bu muhabbetleri yapma üstadım Allah aşkına.Her sene biz nasıl aynı hataları yapıyoruz ve aynı trajediyi yaşıyoruz, niye çözüm bulamıyoruz tartışılması gereken nokta o. Reel gerçekleri tartışmak yerine olup olmadığı kesin olmayan faraziyeleri tartışmanın mevcut duruma ne faydası var. Mesela ben hemen bu konuyu başlatıyorum. Devlet her konuda hizmet alımı yapmaya bayılıyor. Devletin hantal bürokratik yapısı ile gerekli kamu hizmetlerinin olması gereken hızında yapılamadığı konusunda herkes hemfikirdir herhalde. Mesela devlet yangın gözleme ve söndürme konusunda da hizmet alımı yapsa ne olur. Hemde tazminat garantili.güneş panelleri zaten var lazer zaten var. pil de zaten var. uyduya bir şey sıkıştırmaya gerek yok. son mesajımda 2. fotoda lazerler görülüyor. çeşit çeşit.
lazer ile iletişimde alıcı verici birbirini görmek zorunda. dolayısıyla starlink lazerlerinin hedefe kitlenme özelliği var.
gözle görünmeyen dalga boyunda lazerle yangın çıkarıyorlar. fakat ilk videoda görüleceği gibi özel alıcılarla tespit edilebiliyor. Fakat birileri görse bile inanmıyor. Zamanında elçilere "bu apaçık sihirdir" dedikleri gibi sahte diyorsunuz.
yine dikkat ettiyseniz dünyanın heryerinde sibiryada bile yangın çıkardılar. fakat çinde yangın çıkaramadılar. başlarına geleceği biliyorlar teşebbüs halinde.
Bir saçmalık daha..
starlik uyduları internet ve haberleşme için fırlatıldı. aynı donanımla başka pis işlerini de yapıyorlar. dikkat ettiyseniz. orman yangınları starlinkten sonra başladı.
bu cevapları arkurtek için yazmıyorum kendisi sabit fikirli. insanlar bilgilensin diye yazıyorum.
güneş panelleri zaten var lazer zaten var. pil de zaten var. uyduya bir şey sıkıştırmaya gerek yok. son mesajımda 2. fotoda lazerler görülüyor. çeşit çeşit.
lazer ile iletişimde alıcı verici birbirini görmek zorunda. dolayısıyla starlink lazerlerinin hedefe kitlenme özelliği var.
Siz gözle görülmeyen diye mantık yürütebilirsiniz ama nihayetinde özellikle askeri tesislerde, gemilerde, uçan araçlarda v.s lazer ikaz sistemleri var ve baya geniş spektrumda tarama yaparlar. yani uzaydan bir lazer atışı gelse kesinlikle yakalanmaz diye bir şey yok. bir defa yakalansanız başınız derde girer çünkü (burası hukuki..Zamanında baya bir ülke uzayın barışcıl amaçlarla kullanımına dair altını imzaladı bazı şeylerin).gözle görünmeyen dalga boyunda lazerle yangın çıkarıyorlar. fakat ilk videoda görüleceği gibi özel alıcılarla tespit edilebiliyor. Fakat birileri görse bile inanmıyor. Zamanında elçilere "bu apaçık sihirdir" dedikleri gibi sahte diyorsunuz.
yine dikkat ettiyseniz dünyanın heryerinde sibiryada bile yangın çıkardılar. fakat çinde yangın çıkaramadılar. başlarına geleceği biliyorlar teşebbüs halinde.
Bir saçmalık daha..
starlik uyduları internet ve haberleşme için fırlatıldı. aynı donanımla başka pis işlerini de yapıyorlar. dikkat ettiyseniz. orman yangınları starlinkten sonra başladı.
bu cevapları arkurtek için yazmıyorum kendisi sabit fikirli. insanlar bilgilensin diye yazıyorum.
o grafik Yunanistan ve İtalya içinde aynı şeyi söylüyor...Ne ilginç ki 3 ülkede Akdeniz havzasında..çinde orman yanmıyor demedim. uyduyla çinde kundaklama yapamazlar dedim.
https://tr.euronews.com/2021/08/15/...alan-miktar-gecen-y-llara-gore-yuzde-755-artt
Ekli dosyayı görüntüle 88611
grafiği linkten aldım. 2021 de yanan orman alanlarının ortalamaya kıyası. istatistik ilmi pozitif bir ilimdir. temelinde matematik vardır.
bu grafik size bir şey anlatmıyormu gerçekten. nasıl yüzde 755 artış olmuş.
eklediğiniz videoda hat şeklinde ilerleyen bir yangın var. lazerle ip şeklinde tutuşturulmuş yangın değil. yine çarpıtmaya çalıştınız ama yemezler.
Eğer bu yangınlar sıradan demeye devam edersek. Uyanmadı kerizler deyip kundakçılığa devam edecekler. Bu senede benzerini yapmak isteyeceklerdir.
istatistik ilminden bahsetmiştim ve delillerden.Yani diyorsunuz ki "ortalamanın üstünde" bir yangın istatistiği varsa nedeni ABD'dir (Starlink uydu şirketinin özel olması bir şey ifade etmez. O işler öyle yürümüyor. Uzaya atacağınız uydu yükünden tutunda uyduların ömrü yörüngeleri işlevleri v.s hepsi devletlere bildirilir. Hatta izne tabidir çoğu şey) Başka hiç bir etken olamaz...
mantık sırından çıkan sensin.Artık iyice mantık sınırından çıkıyoruz. ortada bir tane delil yok uydudan orman yangını konuşuyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?