yavuzbatyir
Üye
Meslektaslarim bu sema olumlu calisirmi 100 kw ustu motorlar icin
Once a ve b rolesi cekiyor b rolesi biraktiktan sonra c rolesi cekiyor z 2 rolesi zamani bitikten sonra d rolesini cektirerek ucgene geciyor ekts similasyonda calismakta zaman roleleri enerjili kalmiyor d rolesi cekince z2 devreden cikiyor c rolesi cekin ce z1 devreden cikiyorBu şemaya göre "önce üçgen" çalışıyor.
Devrede C ve Z2 roleleri gereksiz kullanılmış.
Ustam bu semada yildiz ucgen ancak ben gecis sirasinda kontaklardaki ark parlamasini en aza indirgemek icin 2 ci bi zaman saati ile yildizdan ucgene gecisi 1 sn geciktirdim demek istedigim olumlu olurmu kontaktor omru acisindanSade,basit,seç al.
Once a ve b rolesi cekiyor b rolesi biraktiktan sonra c rolesi cekiyor z 2 rolesi zamani bitikten sonra d rolesini cektirerek ucgene geciyor ekts similasyonda calismakta zaman roleleri enerjili kalmiyor d rolesi cekince z2 devreden cikiyor c rolesi cekin ce z1 devreden cikiyor
Nasil cekiyor z1 acik kontagi var c rolesinin acik kontagi var z1 zamani dolmadan c rolesi enerjilenemez c enerjilenmedigi surece d cekemez zaten ben d rolesini gecikmeli cekmesini istiyorum ilk yol vermede d rolesinin nasil cektigini anlatirmisinizSoylediğiniz şekilde çalıştığı doğrudur. Ne var ki ilk yol verme üçgen ve D rolesi çekince üçgene değil Yıldız'a geçiyor.
Tabii ki bu "geçiyor ve çalışıyor" ifadeleri EKTS için geçerli olup gerçekte motor bu devre ile termik attırır.
Sayın Sami İnci beyefendinin verdiği örnek devrelerden birini kullanabilir ya da devreniz ile mukayese edebilirsiniz.