Buzdolabı Dönüş borusu 2 Alüminyum boru kaynatamıyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gsliahmet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar hepinize ayır ayrı teşekkür ederim boruyu internetten bulduğum aynak teli ile kaynattım
yanlız bi sorun oldu kompresörü taktım vakumu başlattım 2-3 dk kalmadı manometredeki basınç -20 ye kadar düştü vakum motorunun sesi değişti bir anda kısıldı sanki içerisindeki havayı çekti bitirdi neyse ki biraz devam ettim daha sonra manometrenin vanasından kapattım vakum motorunu biraz dinlendirip tekrar çalıştırdım aynı kısık sesle çalıştı daha sonra kompresöre gazı basmaya başladım 1 dk sonra dolabı fişe takıp kompresörü çalıştırdımki oda 1 dk ya kalmadı aynı şekilde sesi kısıldı ve kalan gazı kompresör çok zor bir şekilde almaya başladı çıkış hattı baya ısındı emiş hattı ise biraz soğudu biraz daha bekledim ki gazın miktarı zor bir şekilde doldu 15 dk ya kalmadı kompresörün çıkışındaki ilk kaynak yerinden gazı kaçırmaya başladı sizce bu neden olur

sistem gazı boşaltırken hemen kılcalı drayerin dibinden kestim ve drayerden basınçlı hava gelmeye başladı kılcaldan ise basınç yoktu sadece esinti şeklinde çok hafiften geliyordu benimde aklıma ilk kılcal tıkanması geldi ancak yarım çay bardağı saf asetonu kılcaldan emdirerek sisteme dahil ettim daha sonrada emiş hattının kompresöre giren ucundan 1 çay bardağı asetonu içine çektirip arkasına R600 gazı sisteme vererek kılcaldan çıkmasını sağladım ki ancak orda şöyle bir sıkıntı vardı aseton kılcaldan çıkarken kesik kesik çıkıyordu yani gazın vanasını 3-4 sefer açtım kapadımki basınç olsun sistemden atsın diye yoksa asetonun içerisinden çıkacağı yoktu ben daha önce sistem temizliği yaptım ancak bu durumla ilkkez karşılaştım kılcalı da emin olmadan evaptan kesmek istemiyorum onun için sizlerden bilgi alayım dedim

Forum istatistikleri

Konular
133,433
Kullanıcılar
459,437
Son üye
yigitc
Geri