kart geldi taktım yine çalışmadı buzdolabı içindeki ledlere hiç voltaj gelmiyor, nasıl çözerim bunu??? gelen kartta görsel olarak bir sorun gözükmüyor ama çalışıp çalışmadığını nasıl test ederim onu da pek bilmiyorumEvet bu kart aynısı daha uygunmuş.
1- ölçü aletinizle, driver çıkışında voltaj kontrolü yapınızkart geldi taktım yine çalışmadı buzdolabı içindeki ledlere hiç voltaj gelmiyor, nasıl çözerim bunu??? gelen kartta görsel olarak bir sorun gözükmüyor ama çalışıp çalışmadığını nasıl test ederim onu da pek bilmiyorum
ölçü aletim var ama basit bişey ölçtüm ama voltaj vermedi, parçaya elektrik gelmiyor sanırım1- ölçü aletinizle, driver çıkışında voltaj kontrolü yapınız
2- çıkış tamamsa ledlere elektrik gidiyor mu bakınız.
3- ölçü aletiniz yoksa, ya bir tane satın alın yada birinden ödünç alın.
ustam alttan hiç enerji gelmiyor buzdolabı motor kısmında bulunan kutudan bakmak gerek açamadım o kutuyu olmazsa servis çağıracam başımı çok ağrıttı bu, yapayım derken tamamen bozmak istemiyorum enerji kablosunun geldiği yerde küçük bir kapak var ve yapıştırılmış gibi onu söküp iyice bozmak istemiyorum buzdolabı üsütndeki anakarta ordan gidityor kablolar, başka yol göremedim çünküSanırım bu güç kaynağına gelen kablolarda bir sıkıntı var. Nereden geliyor ise orada bir kopukluk var.
Ledler kapı açılınca yanar. Ben olsam ilk bakacağım nokta kapı anahtarı olur.
Yada bu güç kaynağına dışarıda voltaj verip çıkışını ölçerdim.
Not yanlış terminalleri enerjilendirip eldeki kartı da riske atmayın. İlk önce bu karta neden voltaj gelmiyor kontrol edin.
hocam buzdolabı için servise kızmadım daha ama çamaşır makinesi için kızdım sorunu buldum ama parçaya 3 bin istediler benim kızdığım kısım bu idi yoksa servisin geliş gidiş arıza tespiti için bişey yazmadım aynı parçayı 350 tl ye aldım ayıpladığım konu da tam olarak bu, buzdolabı içinde birebir aynı parçayı servis 1900 istedi ben kargo dahil 550 ye aldım ama sorun başka yerdeymiş onu da bulurum da buzdolabı riske atmak istemiyorum, birde öyle çok zamanım olmuyor detaylıca bakayımServisin neden çok istediğinin anlaşılmış olduğunu düşünüyorum artık.
haklısınız ama işini layıkıyla yapan servise parası helaldir zaten, ben kendi işimi hep olabildiğince kendim yapıyorum ve hemen hemen hepsini tamir edebildim bir şekilde sorun olmadı şimdiye kadar,Kendimizi servisin yerine koyup düşünmemiz lazım. Ürünü alış fiyatları bellidir değirmenin dönmesi için üzerine karını koyup satacaktır. Çoğunlukla piyasada bulduğunuz muadil ürünlerle orijinal yedek parçalar arasında da kalite farkı vardır. Tabi birde işin ustası olmadığınızdan kaş yapayım derken göz çıkarma ihtimali de var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?