Buzdolabı LED Trafosu tamiri hakkında

Evet bu kart aynısı daha uygunmuş.
kart geldi taktım yine çalışmadı buzdolabı içindeki ledlere hiç voltaj gelmiyor, nasıl çözerim bunu??? gelen kartta görsel olarak bir sorun gözükmüyor ama çalışıp çalışmadığını nasıl test ederim onu da pek bilmiyorum

kart geldi taktım yine çalışmadı buzdolabı içindeki ledlere hiç voltaj gelmiyor, nasıl çözerim bunu??? gelen kartta görsel olarak bir sorun gözükmüyor ama çalışıp çalışmadığını nasıl test ederim onu da pek bilmiyorum
1- ölçü aletinizle, driver çıkışında voltaj kontrolü yapınız
2- çıkış tamamsa ledlere elektrik gidiyor mu bakınız.
3- ölçü aletiniz yoksa, ya bir tane satın alın yada birinden ödünç alın.

1- ölçü aletinizle, driver çıkışında voltaj kontrolü yapınız
2- çıkış tamamsa ledlere elektrik gidiyor mu bakınız.
3- ölçü aletiniz yoksa, ya bir tane satın alın yada birinden ödünç alın.
ölçü aletim var ama basit bişey ölçtüm ama voltaj vermedi, parçaya elektrik gelmiyor sanırım
fişi takınca elektrik yok, fişi ters takınca elektrik geliyor, kontrol kalemi ile baktım 2 tarafta da elektrik var birinde ışık güçlü yanarken diğer tarafta zayıf yanıyor

Sanırım bu güç kaynağına gelen kablolarda bir sıkıntı var. Nereden geliyor ise orada bir kopukluk var.

Ledler kapı açılınca yanar. Ben olsam ilk bakacağım nokta kapı anahtarı olur.

Yada bu güç kaynağına dışarıda voltaj verip çıkışını ölçerdim.

Not yanlış terminalleri enerjilendirip eldeki kartı da riske atmayın. İlk önce bu karta neden voltaj gelmiyor kontrol edin.

Sanırım bu güç kaynağına gelen kablolarda bir sıkıntı var. Nereden geliyor ise orada bir kopukluk var.

Ledler kapı açılınca yanar. Ben olsam ilk bakacağım nokta kapı anahtarı olur.

Yada bu güç kaynağına dışarıda voltaj verip çıkışını ölçerdim.

Not yanlış terminalleri enerjilendirip eldeki kartı da riske atmayın. İlk önce bu karta neden voltaj gelmiyor kontrol edin.
ustam alttan hiç enerji gelmiyor buzdolabı motor kısmında bulunan kutudan bakmak gerek açamadım o kutuyu olmazsa servis çağıracam başımı çok ağrıttı bu, yapayım derken tamamen bozmak istemiyorum enerji kablosunun geldiği yerde küçük bir kapak var ve yapıştırılmış gibi onu söküp iyice bozmak istemiyorum buzdolabı üsütndeki anakarta ordan gidityor kablolar, başka yol göremedim çünkü

Servisin neden çok istediğinin anlaşılmış olduğunu düşünüyorum artık.

Servisin neden çok istediğinin anlaşılmış olduğunu düşünüyorum artık.
hocam buzdolabı için servise kızmadım daha ama çamaşır makinesi için kızdım sorunu buldum ama parçaya 3 bin istediler benim kızdığım kısım bu idi yoksa servisin geliş gidiş arıza tespiti için bişey yazmadım aynı parçayı 350 tl ye aldım ayıpladığım konu da tam olarak bu, buzdolabı içinde birebir aynı parçayı servis 1900 istedi ben kargo dahil 550 ye aldım ama sorun başka yerdeymiş onu da bulurum da buzdolabı riske atmak istemiyorum, birde öyle çok zamanım olmuyor detaylıca bakayım

Kendimizi servisin yerine koyup düşünmemiz lazım. Ürünü alış fiyatları bellidir değirmenin dönmesi için üzerine karını koyup satacaktır. Çoğunlukla piyasada bulduğunuz muadil ürünlerle orijinal yedek parçalar arasında da kalite farkı vardır. Tabi birde işin ustası olmadığınızdan kaş yapayım derken göz çıkarma ihtimali de var.

Kendimizi servisin yerine koyup düşünmemiz lazım. Ürünü alış fiyatları bellidir değirmenin dönmesi için üzerine karını koyup satacaktır. Çoğunlukla piyasada bulduğunuz muadil ürünlerle orijinal yedek parçalar arasında da kalite farkı vardır. Tabi birde işin ustası olmadığınızdan kaş yapayım derken göz çıkarma ihtimali de var.
haklısınız ama işini layıkıyla yapan servise parası helaldir zaten, ben kendi işimi hep olabildiğince kendim yapıyorum ve hemen hemen hepsini tamir edebildim bir şekilde sorun olmadı şimdiye kadar,
pc, telefon vs daha iyi anlarım, şimdi geçen arkadaşın kızına laptop aldık sistemi kurduk üni kazanmıştı konyaya gitti, pc den o kadarda anlamıyor kullanıcı bişey yüklemiş ya da güncellerken kapatmış pc windows u açmıyor, yakın olsa halledecem iş basit ön yükleme yapınca düzelecek ya da sistem geri yükleme yapacağım ama uzak olduğumuzdan pc tamircisine git sor gerekirse format attır dedik, 4 farklı pc tamircisine gitti 3 ü ssd bozulmuş yenisini takmamız gerek ve format atılacak ssd parası ve format parası istediler, en son gittiği basitce format attı pc kendine geldi ssd de bozuk değil olsa zaten format atamaz ya da bir yerde mutlaka hata verir
şimdi bunlarda bir nevi servis sayılır yaptıkları adilik değilde nedir ssd değiştik deyip ssd parası alacaklardı birde şimdi bunlarda ahlak haya varmı
etrafımda bunlardan çok var sayelerinde yıllardır kendi işlerimi kendim yapar oldum sizler kadar usta değilim ama anladığım yada elim yatkın olan herşeyi yapabiliyorum çok şükür
beceremediğim yerde sizlere danışıyorum varsa youtube da videosunu buluyorum aynı arızanın

Ben paraya değil de işe bakana usta derim!

Aynı durum özel hastaneler için de geçerli, devlet hastanesinin ameliyatı gerekli görmedikleri sorunlara bile hemen ameliyat edelim noktasına geliyorlar. 2.5 sene önce 90 küsür yaşındaki halamın gören tek gözünde de kanama olunca özel hastane Prof. una gittik. O zamanki rakamla 25 bin TL dedi. Halam da "hocam garantisi var mı?" diye sormaz mi? Prof. "hiç birşeyin garantisi yok" dedi. İçimden "ama para kesinlikle garanti" diye geçirdim.:rolleyes:

Forum istatistikleri

Konular
130,276
Kullanıcılar
453,528
Son üye
ardaazimtsz

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri