Buzdolabı LED Trafosu tamiri hakkında

Kartın üzerinde 12 volt 350 mA ibaresi var. Bu bilgiler çerçevesinde 350 mA lik bir sürücü ile denenebilir.

İlk başta akım sınırlamalı bir güç kaynağı ile voltaj verip test etmekte fayda var.

Tabi bu tavsiyeler muadil bir ürün için. Elbette orjinal ürün tavsiye ederiz ancak muadil düşünürken eldeki ledlerden de olmak var. Bunu bilmeniz lazım.
çok teşekkür ederim denemekte fayda var ledleri hallederim bir şekilde o çok önemli değil orjinal almak istiyorum servis dışı bulamadım google arattım tr de bulamadım hani çıkma falan da bulamadım çok acayip

bu arada başka konu açmadan burdan bir soru daha sormak istiyorum LG çamaşır makinem var cuma günü fişe takıp cihazı açtığımızda Sigorta attı, sonrasında denedim birkaç kez her seferinde sigorta attırdı, hatta sonraki denemelerimde fişi takar takmaz sigorta attı,
bende biraz araştırdım rezistans kaynaklı olabilir diye rezistans bağlantılarını söküp çalıştırdım sorun yok makine çalıştı, makineye uyumlu rezistans bulamadım olduğum ilde bende başka ilde buldum servis yine 3000 tl para istedi, tamam servistir ister ama her yerde 300 500 800 olan ürün niye 3000 onu anlamakta zorluk çekiyorum, 1000 dese yine alacağım, yeni aldığım rezistans ı bu akşam takıp deneyeceğim, umarım sıkıntısız çalışır.

Şimdi üstadlar ben rezistans kaynaklı diye başka bir yerine bakmadım doğru mu yaptım merak ettiğim bu

@serkan_48
@rsimsek
@mezya eln
@paskomya

Eski rezistansın omaj kontrolü ile testi yapmak lazım. Rezistansı ayırdığınızda çalıştı ise yüksek ihtimal çalışır.

Tek sorun rezistans kısa devre ise kart üzerinde o çıkışı yakmamıştır umarım.

Son düzenleme:
Atan Sigorta mı K.A.K.R. mi? KAKR ise, rezistans delinmiş su alıyor olabilir! Fiş ters takılarak denenebilir. Diğer türlü rezistans ölçülerek kontrol edilmeli, sağlamsa rölede veya kartta sorun olabilir.

Atan Sigorta mı K.A.K.R. mi? KAKR ise, rezistans delinmiş su alıyor olabilir! Fiş ters takılarak denenebilir. Diğer türlü rezistans ölçülerek kontrol edilmeli, sağlamsa rölede veya kartta sorun olabilir.
tüm evin sigortası atıyor, fişi ters denemedim ama rezistans kablolarını çıkardıktan sonra makine çalışıyor
Kartı biraz araştırdım servis size iyi rakam vermiş. Burada daha pahalı.

https://www.penguensogutma.com/bosc...HmRcmpyIjJjUG68FT1hR-vh3U6BqREpoLQUif__1HaIa8
hocam burada buldum başka belki ellerinde vardır fiyatı da iyi çıkmadır ama çalışır

https://unluteknikservisi.com/urun/buzdolabi-led-karti-4115k/

Sorunun rezistansta olduğunu tespit etmişsin. Rezistans değişimi sonrası sorun düzelir.
Fiyatın yüksek verilmesine gelince; Dükkan kirası, araç yakıtı, vergi, emek ve tamirde geçecek zamanı eklemiş. Genelde servis müşterinin aldığı yedek parçayı pek montaj yapıp çalıştırmaz. Müşteri bazen arıza çözeyim derken sağlam parçalara da zarar verebiliyor.

Bosch grubu beyaz eşyaları kaliteli olduğu kadar arıza durumunda parçaları da aşırı pahalıdır. Beyaz eşya alırken uzatılmış garanti yaptırmak çok önemli.
Buzdolabının iç aydınlatma topolojisinin bozulması, fana, dampere, defrost grubu ve sensörlere zarar vermedi ise harici beslemeyi uzman isimlere yaptırarak kullanılabilir. Selametle.

Sorunun rezistansta olduğunu tespit etmişsin. Rezistans değişimi sonrası sorun düzelir.
Fiyatın yüksek verilmesine gelince; Dükkan kirası, araç yakıtı, vergi, emek ve tamirde geçecek zamanı eklemiş. Genelde servis müşterinin aldığı yedek parçayı pek montaj yapıp çalıştırmaz. Müşteri bazen arıza çözeyim derken sağlam parçalara da zarar verebiliyor.

Bosch grubu beyaz eşyaları kaliteli olduğu kadar arıza durumunda parçaları da aşırı pahalıdır. Beyaz eşya alırken uzatılmış garanti yaptırmak çok önemli.
Buzdolabının iç aydınlatma topolojisinin bozulması, fana, dampere, defrost grubu ve sensörlere zarar vermedi ise harici beslemeyi uzman isimlere yaptırarak kullanılabilir. Selametle.
resistansı takınca sorun düzeldi makine çalışıyor takır takır,
fahiş fiyata gelince parçayı ben kendim gidip alıp takacağım dedim, araç yakıtı yok emek yok ve tamirde geçecek zaman yok, parça ellerinde de yok sipariş edip getirecekler ki aynı parça muadil değil birebir kod vs hepsi tam nette 480 TL hadi 1000 TL alsın benden de 3000 istemek ayıp ve fırsatçılıktan başka bişey değil

Buzdolabına için parçanın birebir aynısını buldum gelince takacağım sadece iç ledler yanmıyor, geri tüm aksam çalışıyor 4 aydır kullanıyorum bu şekilde

uzatılmış garantiye gelince tüm beyaz eşyam 10 senelik oldu uzatılmış garantiler 7 yıla kadar oluyor genelde onu da aştık yani sadece çamaşır makinesinin 10 yıl motor garantisi vardı o da bitti 1 2 ay önce

yardımcı olan tüm üstatlara teşekkür ediyorum

Forum istatistikleri

Konular
129,945
Kullanıcılar
452,865
Son üye
erdemxflx

Yeni konular

Geri