Selim TANAS
Üye
150 200 liraya hazır kompresör al diyen arkadaşlarım siz 150 200 liralık kompresör alıp başınız sesten ağrıyana kadar kullanmaya devam edin. ben buzdolabı ekovatı ile 12kg mutfak tüpü ile 5 barlık etna basınç şalteri ile emniyet subabıyla, ibresiyle yani anlayacağınız tam takım büyük kompresörden hiçbir farkı olmayacak şekilde kendime yaptım girişinede basit bi filtre koydum ve 3 senedir dükkanda tamire gelen Elektronik cihazlara hava tutmak için araba lastiği şişirmek için ve tel zımba için kullanıyorum ve hiçbir sorun yok. o zamanki şartlara göre maliyetimi yazacak olursak:
-10 liraya hurdacıdan bulunan buzdolabı ekovatı (sağlıklı çalışanını bulabilmek için fazladan 2 3 tane daha alıp seçmek lazım)
-20 liraya hidrofor sistemlerinde kullanılan etna basınç şalteri
-10 lira depozitosunu ödeyerek aldığım boş mutfak tüpü
-10 liraya basınç emniyet sibobu
-10 lira civarı sibop vana giriş çıkış vs bağlantıları için vidalamalı malzemeler
- 5 liraya hava çıkışı için vana
- 5 liraya 6 barlık basınç göstergesi
- 5 liraya 18uf kondansatör (sistemde basınç varken kalkışta ekovatın üzerindeki mekanik starterden daha iyi sonuç veriyor)
- nazınızın geçeceği oksijen kaynağı olan bir kaynakçı (gazaltı Elektrik kaynağında bile kaynak aralarından hava kaçakları oldu ve sağlam değil gibime geldi. tüple vidalama malzemeleri tam birleşmiyor gibi geldi bana)
- birazda tecrübe ve mekanik bilgisi
umarım yapmak isteyenlere yardımcı olabilmişimdir
Merhaba tamircihasan. Ben Erzurumdan Selim. Hobi ve genel işlerimde kullanabilmek için kendime bir kompresör yapmayı planlıyorum. Bunun için bir 12Kğ şişman tüp, bir ekovat, basınç şalteri emniyet ventili, basınç saati temin ettim. Tasarım aşaması bu gün bitti. Tüpün fazlalıklarını kestim. Ekovat için stand ve tüpün altına tekerlek yaptım. Yarın akşam bağlantılarını yapacam. Güvenlik Endişelerim var. Takip ettiğin kadarı ile siz bunu zamanında yapmışsınız. Bana yardımcı olur musunuz.