C ve C++ EGİTİM DÖKÜMANLARI

bizim hocalarda kullanıyorlar ama soruları hazırladıkları kitapları bi bulamadık...
 
sayın etunuzer ben ladder dılını ılerı sevıyede bılıyorum (ozellıkle sıemens) ve c dılını ogrenmek ıcın caba sarfedıyorum paylastıgınız c programlama dokumanını okuyorum ve bu dokumanın orta kısımlarına geldım benım merak ettıgım bu dokuman benı c dılınde nereye getırır
 
Sn. murat sukut,

Bu kaynak temel seviye öğrenimi için çok güzeldir. Örnekleri ile açıklayarak konuları işliyor. Aklınıza takılabilecek soruları genellikle bulabiliyorsunuz. Mesela sayfa numarasını hatırlamıyorum ancak Makro ile fonksiyon arasında farkı anlatıyor. Benim de tam o aralar merak ettiğim bir husustu ve oradan okuyarak öğrenmiştim. Klişe bir söz olacak ama gerçekten öyle, kendinizi algoritmalar hazırlayarak geliştirirsiniz. Örneğin bir hesap makinasını ele alalım. Başlangıçta basit olarak çarpma, bölme, çıkarma, toplama, karekök vb. işlemlerini yaptınız diyelim. Sonrasın switch yapısını öğrendiniz ve yapılacak işlemi kullanıcıya sorarak onu input alarak işlemi yaptırdınız. Biraz daha geliştikten sonra ise do while döngüsünü kullanarak işlemleri yaptırdınız. Diyelim Programdan çıkmak isterseniz "a" harfine basınız. dediniz. Sonrasında ne yaparsınız, koşul belirtirsiniz ve döngüden çıkartırsınız, vs. vs.

Bildiğiniz üzere, bu ladder diyagramının hazırlanmasında da geçerlidir. İhtiyacınız nedir ona göre kapıları koyarsınız. Çıkış kitlemeli istenirse, start stop buton yapmak istenirse hazırlayacağınız diyagram kafanızda şekillenir ve yaparsınız. C veya diğer programlama dillerinde böyledir. Zaten hepsinde algoritma kavramını oturtmanız bundan dolayı önemlidir. Size talep gelecek veya sizin ihtiyacınız olacak ondan sonrasında siz karar vereceksiniz. Hangi kodu nerede kullanacağınızı da bu şekillendirecektir. Bunu yaparken de bu kaynaktan veya başka kaynaklardan öğrendikleriniz size yardımcı olacaktır.

Lafı biraz uzattım sanırım ama umarım demek istediklerimi anlatabilmişimdir.

Saygılarımla,
 
ya bu c dert oldu başıma yaaaa olmuyo ki yaaa hele pointer ......başlı başına derttt
 
C bilenler için C++ ile nesneye yönelik programlama. (İtü ders notları/İngilizce)
 

Ekli dosyalar

  • Cpp Feza notlar.rar
    1.9 MB · Görüntüleme: 1
Benimde bayadır merak ettigim konulardı ve sizin sayenizde biraz fikrim oluşmaya başliyicak gibi bu tür kaynakları paylaşırsanız benim gibi olan meraklı arkadaşları sevindirirsiniz teşekkürler tüm kaynaklar paylaşımlar için :)
 

Forum istatistikleri

Konular
129,067
Mesajlar
922,971
Kullanıcılar
451,347
Son üye
mrosleon

Yeni konular

Geri
Üst