Canlanın biraz

makine iyi de koyacak yerim kalmadı artık :D düşün artık benim cnc odamda yani toz pislik zaten oluyo kesim biçim yaparken. çok titiz de davransam mdf tozu çok fena.
artık torna alsam koyacak yer yok :D neyse ama güzel alet buna birde step motorla kontrol edicen al sana cnc turn
bide uçları taktığın kafaya döner kafa koyucan arkasına step motor.
vay beee düşüncelere bak :D

mdf tozu yüksek miktarda zararlı kimyasal içerir çok ciddi sağlık sorunlarına sebep olabilir
toz emici-toplayacı kullanmanız gerekir

mdf tozu yüksek miktarda zararlı kimyasal içerir çok ciddi sağlık sorunlarına sebep olabilir
toz emici-toplayacı kullanmanız gerekir

Çok daha kötüsü var hocam. Ola ki karbon fiber keserseniz makineyi çalıştırıp ortamı terkedin. Karbon tozu 3-5 mikron kadar küçüktür ve solunduğunda ciğere yapışır ama ciğer onu atamaz. Ömür boyu kalır.

Koruyucu burunluk ve ağızlık bile karbon tozunu solumanıza engel olmaz.

Digerlerini bilmiyorum ama karbon icin su icinde kesim yaptiklarini gordum o bir cozum olabilir.

Suat yine bir sessizlikmi oldu banamı öyle geliyor?:rolleyes:

Evet abi. Herkese rehavet çöktü galiba.

1 metre uzun vidalı mil takıp işleyebilirmiyiz ??

Punta punta arasında 550 mm olan alete 1 metre ( 1000 mm alış artık makineciler mm kullanır ) takıp işleyemezsin.
Ancak fener mili denilen aynanın takılı olduğu milin içine geçiyorsa evet arkadan da çok çıkmıyorsa işlersin.
Çok çıkıyorsa ve devir yüksek olursa olmaz özel şeyler gerekir.
Yalnızzz ufak oyuncakların fener mili en çok 19mm alır.
Yani milin 20 lik ise unut.

Kaç sefer yazdım , 3 ekseni olan her kesin tornası tek eksikle zaten vardır.
Tablanın bir tarafına bir motor ( rüdüktörlü olur kayış kasnak olur her nasılsa yani birde ayna iş tamam.
Hemi de C eksen cnc lathe.
Ve imalatta torna frezeden daha önemlidir.

Freze nin altında masa-yer arasında mil sığacak mesafe varsa ve yapı uygunsa mili freze de de işleyebilirsin !

400-600'lük tornaların fener mili 21mm'den başlıyor.

MK3 ise ayna tarafında yani büyük çap 23.8 dip çap 19.8 olur ve sapta düz kısım 18.5 olur.
MK4 ise 31.2 - 27.2 olur , düz kısım 25 yapılır genelde.
En doğrusu fener mlinin içini arka taraftan ölçmek.

Kendi yaparsa 50 de olur 100 de..altı üstü 2 adet UCP rulmana bakar ya da konik rulmana..

gerçekten.. uyanmak lazım... ben hala paftalara kesim ve malzeme imalat çizimi hazırlamakla meşgulüm... bitmiyor

Forum istatistikleri

Konular
129,844
Kullanıcılar
452,697
Son üye
ozgurmaker

Yeni konular

Geri