ceza yemiş miyiz

Sabiti devreye alıp kompanzasyonu kapatacaksın sanıyorum ben
bugün onu yapıcam inş. ve bu ayı cezayı önleyecez gibi.
eki yük tespiti için bir vardiya yeterli mi ? Gece tesis gündüzle aynı yük durumunda çalışıyor mu ?
şuan gece tesisi kapatıyoruz ama 2 ay sonra 24 saat çalışacak. Çalıştığı sürece problem yok zaten. şuan durduğundan böyle beni üzüyor.
Aynı makinalar aynı sürede mi çalışıyor devamlı ?
vardiayaya geçince aynı makinalar 24 saat çalışacak
lnız yük durumun çok önemli ; eğer akım trafonda çok düşük yük varsa dediğim gibi sen küçük grup bir kondansatörü devreye alamayabilirsin
şimdi bu konuya gelelim. bu akım trafosu konusunda henüz çok zayıfım
size etiketini çekeyim dicem ama akım trafosu şuanda nerede montajlıdır onu bile bilmiyorum
hücre içerisinde mi_?
 
@Öksüz Çocuk daha önce @redskymuscular arkadaşımız reaktif güç rölesinin cosfi ayarını 0,99 dan 0,95 e çekti!Bundan dolayı ve ayrıca şuan tüketim normalin çok altında seninde dediğin gibi 1660/5 akım trafosu mevcut sistemde tüketilen 50-60 A sistemin normal çalışması ve normal bir tepki vermesi de beklenemez!@redskymuscular ın yapabileceği tek şey cosfi değerini normale alıp sistemin ihtiyacı olan kondansatör gücünü bulup sabit olarak devreye almak!Ama daha önce kendisine sabit kondansatör için tavsiyede bulunduğumuzda sistem az düşük güçte de çalışsa sabitleri devreden çıkar demiştim ama bunu atladığı için sistem kapasitiften cezaya düştü!
 
1 Sınıfı (Cl:1) bir akım trafosu Primerinden; Anma akımının % 10 - 19 ' u geçerken hata % 2 , Anma akımının % 20 - 99 ' u geçerken hata % 1.5 , Anma akımının % 100 - 120 'si geçerken hata % 1 olur. Koruma amaçlı akım trafoları genellikle sınıf:3 veya özel durumlar için sınıf:1 ; ölçü amaçlı akım trafoları genellikle sınıf:1 veya özel durumlarda sınıf:0,5 olarak üretilirler. Yukarıdaki açıklamaya uygun olarak bunların , primer akımın anma değerindeki oran hataları % 3 , % 1 veya % 0,5 dir.
http://www.emo.org.tr/ekler/90efb66c5016fa8_ek.pdf
Çok faydalı bir bilgi....
 
Sabah merakla değerleri bekliyoruz
dün hatırlayacaksınız tüm kompanzasyon kapalıydı. bu gece ise sadece sabit açık.
hesaplamalarımızı da yaptık sadece sabitt açık olursa öngörümüzde ortada. değerleri de yarın tutturursak bu iş olmuş demektir.
bende sabırsızlıkla bekliyorum. ilaveten akım trafosu etiketini de atacağım.
bence kompanzasyon adına bu başlık tek başına yeni arkadaşlara yeterli olacaktır. olmasa da forumda siz değerli üstatların yanında bende bildiklerimi aktaracağım
iyi geceler @Öksüz Çocuk
iyi geceler forumcular
 
Üstad falan sayılmam kendi adıma ; bu forumda da zaten topu topu iki üstad var ( Fahri Yeriş ve Yaşlı Uzman ) . 8 senedir kompanzasyon tesisi ile ilgilemiyorum ; başka arkadaşlara devrettim o işleri . Bizim zamanımızda düttürük c/k lı rgkr leri vardı . Sayende bende bilgilerimi güncelliyorum ; tekrar unuttuğum şeyleri araştırıyorum ; çok faydalı oldu.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…