Bence valla iyi yapıyor ; ömür boyu unutulmayacak kafaya kazınacak bir tecrübe arkadaş için.
Ceza gelince fırça kime ?
Bence valla iyi yapıyor ; ömür boyu unutulmayacak kafaya kazınacak bir tecrübe arkadaş için.
Genelde aşağıdan yukarı doğru dozu azalarak herkese değer herhaldeCeza gelince fırça kime ?
O kadar kafa patlatıyoruz hergün kontrol kaleminde ; müdürüm demesin girip biraz baksın buraya Yarında 3 tane akım trafosu gönderirse ben şaşmamTeknik müdürümüz normal kademeyi küçültmek için 10 kVAR kondansatör yollamış ; bu durumda onu takmamızın bir anlamı olmayacak
yaklaşık 45 gündür yoruyorum hocam,Teknik müdürünüz bu işi biliyorsa,sizi 3 gündür neden yoruyor ?
hem şalter üzerinde var hem de kublaj üzerinde enerji merkezinde 6 adet 3 faza dağılmış 2 marka akım trafosu var.İki yerden kastınız hem ana kesici çıkışı hemde jeneratör çıkışı mı ?
belki o da forumun emektarıdır.O kadar kafa patlatıyoruz hergün kontrol kaleminde ; müdürüm demesin girip biraz baksın buraya Yarında 3 tane akım trafosu gönderirse ben şaşmam
Mevcut akım trafosu ile bunları rgkr ye gösteremezsin ; yükümde zaten 160 A i bulmuyor diyorsun . Akım trafolarının 3 ü kompanzasyon içinse üçüde ampermetreler için olabilir belki . Plana bakmak lazım ; hariçten gazel okumayalım.belki o da forumun emektarıdır.
bu 10 kVAR ı (60 kVAR ın yerine) takayımmı ?
3 tane 10 kvar var. ilk iki kademeyi 10 10 yapalım. akım trafo bilgileri
sorduğunuz herşeyi ekledim
yaklaşık 45 gündür yoruyorum hocam,
ben öğreniyorum diye mutluyum
hem şalter üzerinde var hem de kublaj üzerinde enerji merkezinde 6 adet 3 faza dağılmış 2 marka akım trafosu var.
bi de torodial var o da şalterin altında. resimde görünüyor
Oda büyük ihtimal kaçak akım rölesinin toroidalidir ; ya da kullandığınız TMŞ ye akuple kaçak akım rölesi de olabilir ki bu ihtimal daha kuvvetli . TMŞ model numarası okunmuyor...bi de torodial var o da şalterin altında. resimde görünüyor
@YaşlıUzman hocamın böyle bir tavsiyesi var3- Düşük güçte bir kaç kondansatör alıp mesela 6 adet. Mevcut kademelerin 6 tanesini bu düşük güçteki kondansatörlerle değiştirip röle set değerlerini yapar bu sıkıntıdan kurtulurdum.
sizin böyle bir uyarınız varompanzasyon rölesi en küçük 50 mA i algılayabiliyormuş ; kataloğunda öyle yazıyor. Akım trafosu 1600/5 ise ( 1600 primer ; 5 sekonder ) 50 mA akım trafosunun sekonderinde okunduğunda primer akımı 16 A dir . 16 A den daha küçük primer akımı sekonder tarafında 50 mA den daha düşük olduğu için röle tarafından algılanamaz . 16 A reaktif akım geçtiğinde bu akıma ait kör güç hesabı Q = 1,73*400*16 = 11 kVAr . Yani sizin röleniz bu değerden daha düşük endüktif güçleri algılayamaz ; kondansatör de devreye alamaz .