elk34
Üye
Merhaba arkadaşlar, Cezaevlerinde mahkumların kaldığı koğuşta besleme hatlarında teknik arızalar mevcut ,kaçak akım rölesi koysak tutmayacak. Tesisat yenilemesine gideceğiz. Ana Pano ve tali panoları değiştireceğiz. Mevcut sistemde her yerde sıfırlamalar yapılmış. Yeni sistemde kakr koymamamıza rağmen yine de TT mi yapalım?
Alternatif olarak;
Cezaevinin tekil trafosu mevcut. Tekil trafo olduğu için biz burayı TN sisteme çevirebiliriz diye düşünüyorum.O zaman kakr olmadan da sistem güvenliği sağlanır mı? TN yaparsak montajda ne zorluklar yaşarız?
Bir de şöyle bir sorunumuz var, trafo girişindeki ana panoda 245 volt faz nötr arası ölçüyoruz. Ama binaya giriş yaparken ikinci panoda 220'lere düşüyor. Binadaki yüklü yerlerde 180-190 volt civarlarına indiği oluyormuş. Bu da cihazlara zarar veriyor.
Oradaki yetkili arkadaş ,nötr toprak sıkıntısından kaynaklıdır dedi.
"Ben sistemin demand değerinin değişmesinden kaynaklı bu durumun oluşabileceğini düşünüyorum"
Siz ne dersiniz arkadaşlar?
Saygılar.
Alternatif olarak;
Cezaevinin tekil trafosu mevcut. Tekil trafo olduğu için biz burayı TN sisteme çevirebiliriz diye düşünüyorum.O zaman kakr olmadan da sistem güvenliği sağlanır mı? TN yaparsak montajda ne zorluklar yaşarız?
Bir de şöyle bir sorunumuz var, trafo girişindeki ana panoda 245 volt faz nötr arası ölçüyoruz. Ama binaya giriş yaparken ikinci panoda 220'lere düşüyor. Binadaki yüklü yerlerde 180-190 volt civarlarına indiği oluyormuş. Bu da cihazlara zarar veriyor.
Oradaki yetkili arkadaş ,nötr toprak sıkıntısından kaynaklıdır dedi.
"Ben sistemin demand değerinin değişmesinden kaynaklı bu durumun oluşabileceğini düşünüyorum"
Siz ne dersiniz arkadaşlar?
Saygılar.