Cnc 5 Eksen Projesi

Okano6

Üye
Katılım
7 Ağu 2024
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
28
Abilerim, Kardeşlerim Merhaba,

Öncelikle Konunun Uzun Olmasından Dolayı Herkezden Özür Dilerim.
Kendimi Kısaca Tanıtayım :
Ben Okan Uysal 29 Yaşında Ankara'lıyım. Motorlu Araçlar Teknolojisini Bitirdim Lakin Okul Bittikten Sonra 4 Yıl Cnc Tornada Çalıştım Daha Sonra Türk Havalıcık ve Uzay Sanayii'de Hava Aracı Montaj Teknisyeni Olarak İşe Başladım Yaklaşık 6 Yıl Çalıştıktan Sonra 2023 Yılı Sonlarına Doğru Bir Çılgınlık Yapıp İşi Bırakıp 3 Eksen 800x600 Supermax Cnc Freze Alıp Dükkan Açtım.(Daha Doğrusu Beni Yetiştiren Eniştemin Dükkanında Onunda Verdiği Destekle Kendime Makina Aldım Herkez Kendi İşini Yapıyor) Dükkanımızda 6 Adet Cnc Mevcut 5 Adet Cnc Torna/ 1 Adet Cnc Freze (Kendime Ait Olan).
Cam/Cam Bilgim Var Çocukluğumdan Beri Birşeyler Tasarlamaya Bayılırım. Hayal Gücüm Yüksektir.

İşlerim Allah'a Sükür Güzel Ama Tek Makina Yetiştiremiyorum Şuan 2000 Model Civarı Makina Almaya Kalksam En Az 30 Bin Dolar.

Gelelim Konumuza.
Sosyal Medyada Gezerken Great Cnc Diye Çinli Bir Firma Gördüm Küçük Cnc'ler Yapıyorlar Ve Gayet Güzeller, Düşündüm ki Bende Yapabilirim Elimde Yeteri Düzeyde İmkan ve Mekanik Bilgim Var Makinelerde Mekanik Sorun Olduğu Zaman Söküp Parça Değişimi Vs Yapabiliyoruz. Solidworks'te Dayanım Kuvvet Vs. Testlerden Anlamam.

Kendim Baya Bir Araştırma Yaptım. Amatör Olarak Bir Tasarım Yaptım En Azından Kafamda Bir Model Olsun İstedim. İstediğim Makinenin Özelliği Şu Sekilde Olmalıdır.

1- Gövde Döküm Olacak Strafordan Tek Kullanımlık Kalıbı Kendim İşleyeceğim. (Daha Rijit ve Vibrasyonu Minumuma İndirmek İçin)
2- Tabla Çapı Min 200mm Max 300mm Olmasını İstiyorum.
3- Gerektiği Taktirde Çelik İşleyebilmeli En Azından 0.5/0.8 mm Paso Alabilmeli
4- Takım Değiştirme İçin İso30 Tutuculu Bir Spindle Şuan 70k'dan Aşağı Değil.
Düşündümki Takım Tutucuyu Kendimde Yapabilirim. Bt Yerine Hsk Tutucuların Çalışma Şekli Daha Basit Geldi, Resimlere Ekleyeceğim. Daha Sonra İse Kasnak/Kayış Sistemi İle Spindleye Bağlanılcak.
5- Spinde Max 8000 Devir Yeterli Gelir Diye Düşünüyorum.
6- Kızaklar 20mm yada 25mm Lineer Olacak ve Otomatik Yağlama Kullanmayı Düşünüyorum.
7- Kontrol Paneli Çinden Bir Firmadan Bulduğum 5 Eksen Uyumlu El İle Program Yazılabilen, Cam Atılabilen ve Standart G ve M Kodları İle Uyumlu Panel Buldum Ortalama 30k.
8-Servo Motorların Min. Kaç (Kw, Nm , Watt ) Olmalı Hiç Bir Fikrim Yok Frenli Servo Kullanmam Gerekecekmi. Bu Konuda Ciddi Desteklerinizi Bekliyorum.

Hatalarımı, Yanlışlarımı, Tavsiyelerinizi, Fikirlerinizi Düşüncelerinizi Rica Ediyorum :)

Ve İstediğim Gibi Olursa Marka Vs Belgeleri Alıp İmal Etmeyi Düşünüyorum.


Değerli Vaktinizi Aldığım İçin Özür Dilerim.

Tasarım Ve Resimler Ektedir.

cnc2.png
Adsız.png
cnc1.png
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,022
Mesajlar
922,589
Kullanıcılar
451,269
Son üye
ananinami12

Yeni konular

Geri
Üst