Cnc Router ariyorum

haokan

Üye
Herkese iyi günler diliyorum.
10 senedir 3d tasarimci olarak calismaktayim. Modellediklerimi elle tutulur hale getirmek için CNC router arastiriyorum. Benim için hassasiyet çok önemli 60x60x10 cmlik isleme alanına sahip bi router için gayet ilgili bir arkadas nakliye hariç 3.500 TL fiyat teklif etti. Önerileriniz varsa yardimlarinizi rica ediyorum. Teşekkürler.

Hassasiyet cok onemli, 60x60x10 cm isleme alani ve 3.500 TL :)

Neye gore hassasiyet kime gore hassasiyet? 0.1 mi 0.01 mi 0.001 mi?

Valla ne demek gerekir ki. 10 senelik tecruben de varmis ama sen yine de rakami bayagi bir yukari cek.

Hassasiyet ve 3500 TL. nakliyede benden olsun hemen al... :) sonra cm. bazında çalışırsın. Hassasiyetten bahsedip 3500 TL gibi bir rakama hassas makine beklemek gerçekten çok garip zaten sırf mekaniğini bile alamazsınız gerçekten hassas çalışacak ise o fiyata....

İşte bu konuda bilgim yok o yüzden size danisiyorum. Bana makinenin 0,01 hassasiyete sahip olduğu söylendi. Bu benim için yeterli. Yardimci olursaniz sevinirim.

Mekanik hesap ile uygulama arasinda ciddi farklar olabilir.
Ornegin motor 1.8 derece step motor olsun. Bu durumda bir tur atmasi icin 200 adim atmasi gerekecektir. Microstepping destegi ile bu 16 katina cikabilir. bu durumda 200x16=3200 adim atarak bir tam tur yapacaktir. Hareket sistemi icin 1605 bilyali vidali somun ve mil kullanildigini dusunelim Bir turda 5mm ilerleyebiliyor. Bu durumda
5 / 3200 = 0.00156 makinenin bir adimda gidebilecegi mesafe yani kagit uzerindeki hassasiyeti olacaktir. Ancak pratikte bu farkli olacaktir. Bunun yani sira makine cok yavas ilerleyecektir. Sistemdeki her bosluk uc uca eklenerek sonuca toplam fark olarak yansiyacaktir , buna adim kacirmalari vs ekleyince ...

Teşekkürler,
* 60cm X 60cm Net kesim alanı
* 2.2nM Step motorlar
* 16mm sertleştirilmiş vidalı mil tahrikli
* Hızı ayarlanabilir 1KW hava soğutmalı spindle motor
* 3 eksen steptronic sürücü
* Eksenlerde limit swich yazılım korumalı
* 3D kabartma model çalışabilme
* Otomatik Homing
* Acil stop butonu
* Aşırı akım korumalı güç kaynağı
* Linear mekanizma
* Kilitlenebilir
* Metal gövde
Bu özelliklerde olduğu söylendi, routerın, bir değerlendirme yapabilir misiniz ?

evet o ürün zaten, başka bir şekilde anlaşılma olmasın diye firma ismi vermek istemedim.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
130,163
Kullanıcılar
453,277
Son üye
zkan78

Yeni konular

Geri