cnc router için motor seçimi

Motor ses cikariyor mu herangi bir ses veya estopu devreden cikarinca kilitleniyor mu tam olarak anlayamadım hatayi
 
Cinliyi diyorum abim senin yaptiginda gayet guzel ama cinlide fena ben 2 rulman diyince hertze biraz garipsedim 24bn deviride cok pahali hemde gurultulu cinlilerin seramik rulmanlilari var ultra sessiz tabi takim parcaya girince cikan seste var ama bi ses az olur hertz dusunmeye başlamıştım ama simdi biraz sogudum ne yapacaz bi karar kilamadim vallahi her dk farkli bişey cikiyor :(
Soğuk savaş diye buna diyorlar. İçten içe yiyorum.
 
Soğuk savaş diye buna diyorlar. İçten içe yiyorum.
Ben savaşın dışında kalıyorum. Biraz evel hertz ve delta ikilisinin siparişini verdim. Benim açımdan atla deve değil. Seramik vs. alıpta dünya pazarına ürün satmayacağım. Benim için, sıkıntı çıkarmasın, çıkarırsa da çözüm üretecek telin ucunda biri olsun yeter. Motoru takıp, alıştıktan sonra sesi azaltmak için başınızı ağrıtır ve Kazım abiyi kızdırırım biraz. Sonraki motorumu da sulu alırım belki kim bilir :)
 
Valla benim öyle ikinci spindle almak biraz zor gibi almiaken kafam rahat olsun diyorum hadi bakalim izlemedeyim genel kanilar ne olacak hemen gelir inşallah siparislerin bizide bilgilendirirsin.
 
Port pin ayarlari
port pin ayarlarıda doğru. Örneğin x + yapıp bırakıyorum jog ile. dir+ - ve pul+- üzerinde sabit 5v kalıyor. x- yapınca pul+- 5v oluyor dir +- 0 volt çok enteresan.

bu arada step sürücünün pul ve dir pinlerine dışarıdan direk sinyal vererek motoru nasıl haraket ettiririm sağlam olup olmadığını kontrol etmek açısından.
 
sorunu buldum fikir vermesi açısından paylaşıyorum benimde bir yanlışım varsa söylersiniz.

cnc bord üzerinde 4 adet soket var. bunlar ile çıkış portlarının +veya - olması ayarlanıyor. Şimdi Burda pul dir ve com uclarının ayar pimi var o pimde ayar olarak 1. ve 2. pin seçiliyse com ucu negatif 2 ve 3 seçiliyse pozitif oluyor. en azından kartın üzerinde öyle yazıyor. Bende haliyle pozitif olanı seçtim. ölçü aletiyle baktığımda com ucu yani dir+ ve pul+ negatif görünüyor. Ama aslında olması gereken pozitif. Bende pimin yerini değiştirdim ve sorun çözüldü.

ters gerilim sonucu allahtan sürücünün girişleri yanmamış yeni nesil sürücüler bu konuda oldukça iyi :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,850
Mesajlar
920,996
Kullanıcılar
450,957
Son üye
UMUT0101

Yeni konular

Geri
Üst