Emin esat turgun
Üye
Mach3'de, Z eksenin yön tanımı hatalı olabilir mi?
Yukarı doğru hareket artı, aşağı doğru eksi olması gerekiyor.
Ok akşam deneyeceğim üstadlar
Z eksen yukarı asagi tanımlama yapmadım makineye eksenleri bagladigim gibi yola devam ettimbelkide dediğiniz gibi bu ihtimali düşünmedim ama yönler ters olsa sıfırlama gerçekleşiyor tek sorun kendini yukarı çekmiyor :s
Evet macro banada iyi geldi acaba yonlermi sıkıntı arkadaşın dedigi gibiMacro sade güzel rahat çalışması lazım.
Swic hatası verirse nasıl işlem yapsın.
Offline modda çalışırsa öyle deneyin bir.
Olmazsa mach3 e bakmak lazım
Bu mach3 teki digitize nin probe ile alakası varmı videolarda izledim probe ayarları yaparlarken sistem calisiyormu kontrol ederlerken probe krokodili birbirlerine degdirince digitize yanıp sönüyor bende işe hangi input kullaniyorsam o yanıp sönüyor burada bir yanlışlık mı var acabaZ eksen yukarı asagi tanımlama yapmadım makineye eksenleri bagladigim gibi yola devam ettimbelkide dediğiniz gibi bu ihtimali düşünmedim ama yönler ters olsa sıfırlama gerçekleşiyor tek sorun kendini yukarı çekmiyor :s
Mach3'de, Z eksenin yön tanımı hatalı olabilir mi?
Yukarı doğru hareket artı, aşağı doğru eksi olması gerekiyor.
arkadaşlar bir geşilme var soruna yaklaşmış olabilirim !!! sıfırlamayı başlatım sonra pense değdirdim sıfırlama gerçekleşti sıradaki işlem z eksenin yukarı kalkması değilmi tabiki yine aynı sorun kalkmadı bende !!! go to z ye basayım dedim noldu biliyormusunuz z yukarı kalktı bu neden kaynaklı sizce ??
Son düzenleme: