Sayın @
Yusuf&CNC , ben forumun indexer i değilim.
Burada açılan , bir kaç geyik başlık dışında , en ilgisiz görüp atladığınız başlıkların kıyısında köşesinde Google de bile zor bulacağınız bilgiler - tecrübeler var.
Şimdi farkında olmasanız bile projeniz ilerledikçe her birini tek tek soracağınıza , şimdiden atlamadan okumanızı öneriyorum.
Hem projeniz daha doğru ve kolay yönde ilerleyecektir hem de zamandan tasarruf edersiniz.
Bu şekilde defalarca konuşulmuş çözülmüş denenmiş şeyler için cevap beklerken ihtiyarlamamış olursunuz.
Okurken notlar alın , bir çok kere geri dönüş gerekebilir.
Yukarıdaki fıkra bile doğrudan bir ip ucudur !
En azından bir üstündeki mesajda yazılanların boş şeyler , daha kibar ifade ile vehimler , teknik olarak saçma sapan ve temeli olmayan zırvalar olduğunu , şaka yollu anlatır.
Bak neden saçma kısaca açıklayayım , sonra hakaret filan sanılmasın.
Haa ben zaten bilmediğimi yazmıştım filan gibi bahanelere sarılma bilmeyen fikir yürütmez gördüğünü duyduğunu uygular.
Metal bir gövdeye başka bir metal bağlanacak ve ısınma ile uzayacak... sanki bağlı olduğu uzamayacak kasacak... hatta şase alüminyum ise demirden fazla uzayacak ...
Şase mdf gibi ahşap ise uzayan metale sanki direnecek ...
Hesap ve konuyla ilgili temel bilim olmasa da , internette , metallerde uzama şeklinde aransa 1 metrelik demir çubuğun kaç derecede kaç mm uzadığı hazır hesap olarak...
Binde bir onbinde bir ile çalışan tezgahlarda hem ısıtma hem soğutma sistemleri olur ve kızaklar eksenler belirli sıcaklığa sabitlenmeden çalışmaz !
Böyle bir şey tasarladığınızı sanmıyorum.
Ayrıca böyle yerlerin cnc lerinden pahalı ölçme ve kontrol birimleri olur !
Yani bir şekilde önce okumalısınız sonra tekrar okumalısınız sonra düşünüp karar verip sonra , başlamadan bir kez daha okumalısınız diyorum.
Bunu yaparsanız , neden sitemkar yazdığımı ve sorularınıza kısa ve sıradan cevap vermek yerine bu şekilde yazdığımı anlayacaksınız.