CNC Router Tasarımım İçin Bilgi Eksikleri

Önce doğru ölçüleri (T kanal, yüksekliği, kanal arası mesafeler ve yeri gibi) bulmaya, anlamaya ve maliyetin mertebesini kestirmeye çalışıyorum.
 
Son düzenleme:
Tasarımımın son hali;

CNC_S_2c.jpg
 
Son düzenleme:
Alü levhadan kısmen sigma profile döndüm. Nedeni ise maliyet, levhanın hassas olarak silinmesi, sigmanın yapım kolaylığı. Yine sorayım, deneyimli arkadaşların tasarım konusunda uyarı, tavsiyeleri var mı?

CNC_S_2cb.jpg
 
Son düzenleme:
7001 büte rulmanı internette aradığımda bulamadım. Nerede satılır, fiyatı ne mertebededir?
51100 büte rulman aynı amaçlı kullanılabilir mi?

Büte karşısındaki tek rulmanı, CNC gövdesini oluşturan 20 mm lik alü levha içerisinde yataklayabilirim. Yatak çapı, rulman çapına göre nasıl olmalı, rulmanın yatak içersinde ve mil ekseninde serbest hareket etmesi mi sağlanlanmalı? Boşluk çok olursa rulman görevini yapmayacaktır. Bu rulman bedemdekine benzer yapıda mı seçilmeli? 1605 için hangi seri?

Çok ayrıntılı değilsede vidalı mil yataklaması hakkında aşağıdaki adreste bilgi var;
http://www.cncroutersource.com/leadscrew.html

Free: Serbest uç
Supported: Tek rulmanlı yataklama (BF veya benzer)
Fixed: Vidalı mil çapının 1.5 katı ara mesafeli (BK da sırt sırta dayalı, ara mesafe yok?) çift rulmanlı yataklama veya sabitlenmiş? somun

Hız ve vidalı milin basınç dayanımı tablo ile özetlenmiş.
Tabloya göre bir uç BK diğeri serbest yapmak iki ucu badem ile yapmaktan daha kötü bir seçim. Konuyu az bildiğim için yanlış yorumluyor olabilirim, ustaların yorumu değerli olacak.
 
Son düzenleme:
Cevaplar için teşekkür ederim. Bildiğim kadarı ile bir ürünün aynısından ikiden fazla getirirseniz, gümrükten komisyoncu aracılığı ile çekip yüksek maliyetle karşılaşma riski var. Büte rulmanı TR de bulabilirsem iyi olur.

CNC ve 3D yazıcı konusunu 6-7 aydır öğrenmeye çalışıyorum. Tornavida ve pense dışında alet tanımayan, step motoru hiç duymamış biri için eskisine oranla şu an çok şey biliyorum ancak CNC yapabilmek, daha doğrusu iyice anlayıp yaptırabilmek için ise çok az şey biliyorum. Anahtar kelimelerden büte, vidalı mil konusunu okudum. Örneğin yukarıdaki tek rulman sorumdaki yataklamayı ben tam anlayamadım, nasıl yaptırabilirim. Büte tarafında ise Motoru 20 mm levhadan uzaklaştırmadan, bu levhayı ve büteyi birleştirerek nasıl çözebileceğimi öğrenmeye çalışıyorum. Daha soru sorabilecek hale gelemedim.

Ortaokulda coğrafya hocamız sözlü yaparken bazılarına da soru sordurtur, sorusundan ne kadar konuyu bildiğini anlar ve onada not verirdi. Az ingilizce bilen birisine cevabı present perfect tensle verirsen olur dediğinizde, adınıda bilmediği için faydalanamayabilir. Amaç sizlere aynı şeyleri tekrar tekrar anlattırmak değil. Buradan öğrenerek yapan arkaşlar da herhalde bir kısmını cevaplayabilir.
 
Son düzenleme:
7001 i Büte olarak düşünmüştüm anladığım farklıymış. İstanbul Bayrampaşa Eminoğlu Rulmanla (Şahin Rulmana yakın - 0212 674 99 98) telefon ile görüştüm. 1 TL ye iyi fiyatlı küçük rulmanlar almıştım. 7001 Çin malı 20 TL dedi, sanıyorum fiyatı biraz düşecek. Alman malı 50 TL, FAG %85 indirimli! 185 TL imiş.
 
Benim gibi az bilenler için, tek sıra eğik bilyalı rulman 7001 ac (eski c) serisinin iç yapısı;

Rulman_7001.png
 

Forum istatistikleri

Konular
128,837
Mesajlar
920,876
Kullanıcılar
450,932
Son üye
ibo45

Yeni konular

Geri
Üst