Rocco
Suat bey ... Aseyurt nerdesiniz beni anlayabildiniz mi bi Allahu kulu benim dediklerimi size anlatabildimi... Yada sodanızı limonlu mu alırsınız yoksa sademi verim[emoji6][emoji6][emoji6][emoji14][emoji14][emoji1][emoji1][emoji16][emoji16]
Sent from my LG-K430 using
KontrolKalemi Forumu mobile app
Yardım etmeye çalıştığın için teşekkür ederim. Her türlü yardım her zaman makbule geçer. Yalnız bazan aklına gelen her şeyi yazarak soruya cevap vermiş olmuyorsun. Ben ne kadar ısrarla demirin gerginliğini sorduysam sen ısrarla iç dolgusunu anlattın. Bu soru biraz metalürjiye giriyor. Burda kimse bilmeyebilir. Sen de bilmiyorsan kabahat değil ama anlattıklarını sorumla ilişkilendirip cevabıymış gibi kabul ettirmeye çalışıyorsun.
Beni bilenler hep düz sorular sorduğumu da bilirler. İşim gereği herhalde, karşılığında da hep düz cevaplar bekliyorum. Mesela bir işin üçüncü aşamasını sormuşsam ilk 2. aşamanın cevabını az çok biliyorumdur. Araştırıp kafamda tasarlamışımdır çünkü.
Sorumu sorduğumdan beri kaç mesaj yazıldı saymadım ama cevabı aklımda net değil hala. Hatta mesnet konusu kafamı daha da karıştırdı;
Tavsiyenle 30x30 lamadan vazgeçip 50x20 kullanmayı düşünüyorum. Yalnız;
1- Lamaların deliklerini benim CNC'de deleceğim.
2- Civata değil mesnet kullan diyorsun. Peki, kullanayım. Hatta tornada kendim yapayım. 50 tane mesneti nasıl yapcaksam. Bunun hazırı satılır mı?
3- Bu mesnetler 50x20 lama üzerinde "zigzag" şeklinde olacak. Ray deliklerinin arasında birer tane olacak. Yani kaç ray deliği varsa o kadar mesnet olacak (sağlam olsun).
4- Mesnet'leri kaynak yap diyorsun. Tamam yapayım. Ama kaynak yaptıktan sonra lamada çarpılma olacak. Çarpılma olursa daha önce CNC'de deldiğim ray deliklerinin sırası bozulacak. Bunu nasıl önleyeceğim?
5- Fırında metalin geriliminin alınması sırasında da çarpılma olabilir mi?
Yazdıklarımla kimseyi kırmak istemiyorum. Sadece ekmeğini bilgisayardan kazanan biri olarak hiç anlamadığım konularda bilgi sahibi olmak istiyorum.
@KAYSERİ tavsiyelerin için teşekkür ederim. Çok yardımcı oldu.