CNC torna projesi

Yarım civata doğru değil demeyelim yorum fark diyelim yanlış anlaşılmasın .. kısa parça için uygun olabilir ama deneyenler de sorunlar cıktı çatlaklar yaşadılar... Bu çatlaklar makina bşttikten sonra çalışmada oldu...

Sent from my LG-K430 using KontrolKalemi Forumu mobile app
 
aynen kısa, ufak parçalar için sorun olmayacaktır. Makine gövdesi üzerinden yorumluyoruz diye öyle didim
 
Suat bey ... Aseyurt nerdesiniz beni anlayabildiniz mi bi Allahu kulu benim dediklerimi size anlatabildimi... Yada sodanızı limonlu mu alırsınız yoksa sademi verim[emoji6][emoji6][emoji6][emoji14][emoji14][emoji1][emoji1][emoji16][emoji16]

Sent from my LG-K430 using KontrolKalemi Forumu mobile app
 
Cümlelerin hepsi devrik ve uzun diye olabilir.
" Hatta direk nervürlü inşaat tellerinden yaparsın iç kısımdaki demir ağını. "
yerine
"Hatta iç kısımdaki demir ağını direk nervürlü inşaat tellerinden yaparsın."

"Gerginliğini aldırıp döküm yapacaksın daha sonra büyük tehgahı olan atölyelere gidip sildireceksin parçaları."
yerine
"Önce gerginliğini aldırıp döküm yapacaksın. Daha sonra büyük tezgahı olan atölyelere gidip parçaları sildireceksin."

Şaka bir yana siz işin içinde olduğunuzdan gerilme, gerginlik deyip anlatmışsınız. Haliyle benim gibi "Ne gergin, ne değil" bilmiyorsa insan anlamayacaktır.
 
Bu arada normalizasyon yani gerginlik alma işleminin fiyatlandırması kilo hesabı ile yapılıyormuş. O yüzden çok esktra bir fiyat çıkmayacaktır yani

Sent from my GT-N7100 using KontrolKalemi Forumu mobile app
 
Bu arada normalizasyon yani gerginlik alma işleminin fiyatlandırması kilo hesabı ile yapılıyormuş. O yüzden çok esktra bir fiyat çıkmayacaktır yani

Sent from my GT-N7100 using KontrolKalemi Forumu mobile app
Parça büyüklüğü, mevsim ve bizim bekle zamanımız fiyatı etkiliyor..eğer parca buyukse senin için ocagı açarlarsa fiyat farklı..buyuk parcası olanın yanına senin parcanı koyarsalar biraz daha uygun olmakta..
Bu arada tekrar hatırlatmak istiyorum bu işlem kaynak görmüş parçalara uygulanıyor...
Fırın dısında birde ses yöntemi var...


Sent from my LG-K430 using KontrolKalemi Forumu mobile app
 
Rocco
Yardım etmeye çalıştığın için teşekkür ederim. Her türlü yardım her zaman makbule geçer. Yalnız bazan aklına gelen her şeyi yazarak soruya cevap vermiş olmuyorsun. Ben ne kadar ısrarla demirin gerginliğini sorduysam sen ısrarla iç dolgusunu anlattın. Bu soru biraz metalürjiye giriyor. Burda kimse bilmeyebilir. Sen de bilmiyorsan kabahat değil ama anlattıklarını sorumla ilişkilendirip cevabıymış gibi kabul ettirmeye çalışıyorsun.

Beni bilenler hep düz sorular sorduğumu da bilirler. İşim gereği herhalde, karşılığında da hep düz cevaplar bekliyorum. Mesela bir işin üçüncü aşamasını sormuşsam ilk 2. aşamanın cevabını az çok biliyorumdur. Araştırıp kafamda tasarlamışımdır çünkü.

Sorumu sorduğumdan beri kaç mesaj yazıldı saymadım ama cevabı aklımda net değil hala. Hatta mesnet konusu kafamı daha da karıştırdı;

Tavsiyenle 30x30 lamadan vazgeçip 50x20 kullanmayı düşünüyorum. Yalnız;

1- Lamaların deliklerini benim CNC'de deleceğim.

2- Civata değil mesnet kullan diyorsun. Peki, kullanayım. Hatta tornada kendim yapayım. 50 tane mesneti nasıl yapcaksam. Bunun hazırı satılır mı?

3- Bu mesnetler 50x20 lama üzerinde "zigzag" şeklinde olacak. Ray deliklerinin arasında birer tane olacak. Yani kaç ray deliği varsa o kadar mesnet olacak (sağlam olsun).

4- Mesnet'leri kaynak yap diyorsun. Tamam yapayım. Ama kaynak yaptıktan sonra lamada çarpılma olacak. Çarpılma olursa daha önce CNC'de deldiğim ray deliklerinin sırası bozulacak. Bunu nasıl önleyeceğim?

5- Fırında metalin geriliminin alınması sırasında da çarpılma olabilir mi?

Yazdıklarımla kimseyi kırmak istemiyorum. Sadece ekmeğini bilgisayardan kazanan biri olarak hiç anlamadığım konularda bilgi sahibi olmak istiyorum.

@KAYSERİ tavsiyelerin için teşekkür ederim. Çok yardımcı oldu.
 
Rica ederim ne demek yardımcı olabildimse ne mutlu bana

Sen kızaların bağlantı deliklerini falan delmeyeceksin. Sen sadece Projene göre dökümün içinde kalacak olan iskeleti yapacaksın. Sonra Normalizasyon yaptrıp döküm yapacaksın. Büyük frezede gönyeleme yapılırken delinecek o deliklerde
 
hmm. O zaman 1.5 metrelik bir freze lazım. O kadar büyük freze var mı? Bilmediğimden soruyorum.

1.5 metre diyorum çünkü eğer ray delikleri sonra açılacaksa baş kısmının (iş mili tarafı. tornanın kafa kısmı işte) deliklerinin de aynı zamanda delinmesi lazım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…