"CNC'den anlayan ustalarım"bu CNC alınır mı?

askb

Üye
Katılım
29 Mar 2008
Mesajlar
270
Puanları
1
Konum
Usa
Arkadaslar Merhaba.Bir cnc tezgahı var.Komşumuz alırsanız diye bize geldi. Mekanik aksamı tamam. Elektronık surucu vs sız yaparsanız alalım dedi.Yapan kişi içinden bazı parcaları felan sökmüş,tekrar yaparım diye yarım bırakmış Öylece kalmış Bir köşeye koymuşlar uzun zamandır bekliyormuş.3mt*1.5mt boyutlarında,mekanık aksamı ıyı olan,vakumla parca tutmayı saglayan sistemi,ve pc'si olan bır cnc tezgahı var.Gıttım baktım.CNC 'nın 3 adet (x-y-z)servo motoru ve suruculerı mevcut.Daha onceden calıstırılmıs parca ıslenmıs,yapmıs oldukları numunelerı felan gosterdıler.(Alımınyum,tas-ve sunta)
,"Balık sırtı yapmada sorun varmıs"felan diye bişeyler söylediler tam anlayamadım.Bu cnc nın bıraz yavas oldugunu Bununda motordan kaynaklandıgını,eger motoru alınırsa bu sorununda ortadan kalkacagını vs soylendı.

Sizlere sormak ıstedıgım;
bu tezgaha 8000 euro ıstıyorlar fıyatı nasıl?

Servo motorlarından cıkan kabloların (soketlerın) takıldıgı kare seklınde bır parca sanırım elektronık kart eksık.Elektronık kısmı bıze ne kadara mal olur?
Bu CNC sizce alınırmı? Odemeyıde 3 yıl ıcerısınde parca parca yapacagız.

Bu konuda kıymetlı Fikirlerinizi bekliyorum.
 
sn askb,

görmeden herhangi bir şey denilemez,
*cnc yavaşsa mekanik aks mına göre motor seçilmiştir. önemli olan spindle motorunun hızı. yoksa 3 metre mesafe servo için sorun olmaz.

*eksik olan karttan bahsediyorsunuz. özellik nedir. fanuc ise bazı kartların 3-5 bin euro olduğunu hatırlatmak isterim.

*makine atıl durumda diyorsunuz fener mili rulman ne durumda ,

*balık sırtı yapmada problem büyük ihtimal yazılım eksikliği noktasından geliyor. yazılımı yükledikten sonra 3 eksenli cnc her parçayı işleyebilir.

*söken arkadaş neden yarım bırakmış???? çok önemli. elektronik aksama zarar vermiş olabilirmi? yenilemek gerekirse ciddi bir masraf gerektirir. bir adet swiç için 300€ ödediğimi biliyorum.

*eksenden kaçma varmı?

*enkoder milinde hata varmı?(5500 € verip değiştirmiştim)

cnc lerin arızalarına ve kurulumlarına bakıyordum. oradan biliyrum. cnc ustası değilim.

bunları ezbere yazmak doğru olmaz yardımcı olması için yazıyorum. en iyisi bilen bir arkadaşla beraber incelemenizde fayda var.

hayırlı çalışmalar dilliyorum,...
 
Calisirken gormediginiz birseyi almaniz cok riskli.

Motorlarin servo olduguna emin misiniz, step olmasin? Servo motor (motor uygun secildi ise) hiz ile ilgili problem cikarmamasi lazim. Motor degisecekse/buyuyecekse muhtemelen suruculeri de degistirmek gerekir. Nereden baksaniz 3-4 bin dolarlik masraf.
 
Formda, Kayseride olup,CNC den anlayan bir arkadasımız varsa,beraber gidip bakmak istiyorum.Bu konuda yardımcı olacak arkadasımız varmı?
 
askb arkadaşım makinenin bir fotoğrafını eklesen bir baksak. Nasıl birşeymiş , marka modelde yazmamışsın. İyi çalışmalar.
 
Kontrol ünitesine özellikle dikkat edin mümkünse yedek parça desteği çok önemli
 
cnc lilerde parça fiyatları yüzlerce doları bulabiliyor.ben daha önce türkiyenin en büyük firmalarından birinde revizyon teknisyeni olarak bir süre çalıştım.bencede riske girme derim.mekanik kısmı iiyi diyorsun peki spindle rulmanlarının durumunu bilebilirmisin?bu rulmanlar yüzlerce dolar değerinde birde bunu yerine taktırman herkesin yapabileceği bir iş değil1kızaklarınınj durumu da ayrıca başka bir soru?böyle bir tezgah alacaksan bilen biriyle al bu tezgahı yoksa başın çok ağrırr.
 
Hepinize tesekkur ederım.Almamaya karar verdim.
 
ustalar selamlar.cnc makina almayı dusunuyorum,hassas ve dayanıklı bi makina istiyorum.yapacagım islerin capları fazla degil ve makinayı cok yoracak isler degil ancak hassasiyet cok onemli.bi marka verebilirseniz incelemek isterim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,837
Mesajlar
920,885
Kullanıcılar
450,934
Son üye
altandomx

Yeni konular

Geri
Üst