Under Ground
Profesyonel Üye
Zaten hepimiz hz adem ile havva nın çocuklarıyız Kastedilen mesajı yeni farkettim . Bu ekonomik ve sosyolojik olarak geri kalmanın hınç ile dışa vurumundan başka bir şey değil . Allah her zaman yardımını çalışana ve gayret gösterene yapmıştır .Müslümana değil . Bizde hep böyle pis gevurlar, taharetsiz kafirler , dinsiz avrupalılar diye atar yaparız ancakZaten sizi kastetmedim.
Benim uzaktan da olsa çinli akrabam var.
Dün akşam bir haber kanalında saçı sakalı kadayıf olmuş bir öğretim görevlisi son durumlarla ilgili sosyolojik bir analiz yaptı . Ya bakın hastalık geldi hayat durmadı , herkes bir şekilde işini uzaktan yürütmeyi öğrendi hızlı biçimde , zaten bu moda geçilecekti ama çok hızlı olarak geçildi tarzında laflar etti . Sonradan düşündüm . Yahu türkiye gibi emek yoğun çalışan iş sektörünün daha fazla olduğu bir ülkede işyerine gitmeden işini online olarak uzaktan idare edebilecek ne kadar insan ya da beyaz yaka var . Esnafı , işçisi , amelesi , restoran ve kahvehane sahibi vs vs bunlar ne yapacak . İşyerine robotlar mı koyacak . Bütün bunları düşününce yahu dedim üniversiteden bakınca görülen türkiye ile bizim içinde yaşadığımız türkiye herhalde çok farklı . Adamların büyük ihtimal ülke gerçeklerinden haberi yok .