Düşük maliyetli Rüzgar Sensörü Yapımı

Tmm hocam sağol.

Arkadaşlar kablosuz çalışan bir rüzgar sensörü buldum çok daha basit ve mekanik aksanı bulunmayan bir sisteme benziyor.
Böyle birşey yapmamız mümkün mü?
SunSetter Awnings Technical Support

Birde bu var.
Mak-ser Makina - GS320 EKRAN VE RÜZGAR SENSÖRÜ
 
Sayın Canovar
Zaten yapılmış sistemler olarak sizin de yapamamanızın bir sebebi yok. Ama basit ve kolay elde edebilmeniz için hazır bulmanız gerek.

Bisikletlerin dijital hız ölçen cihazları var. Canta(teker) takılan bir küçük mıknatısın her dönüşüne göre zamanla alakalı bir yorum yaparak hız değeri veriyorlar. Bunların pic ile yapılmış projeleri de olsa gerek.

Tabi amacınız sadece rüzgarın itme etkisi ise;rüzgara direnç gösteren küçük bir cisme yay bağlasanız; rüzgarın bu cisimdeki etkisi belirli bir değeri aşınca çıkış alan bir sistem oluşturabilirsiniz.

Başarılar dilerim.
 
Hocam amacım mekanik olmayan elektronik bir sistem ve piyasada bulunan ürünlere benzer bir şey yapmak. Bisiklet takılan mıknatıs ve diğer yaylı sistem yine mekanik bir sistem. Benim istediğim sistem mesela; 100 devir ve üzerinde 10sn'den fazla dönerse şemsiyeyi kapatması. Diğer türlü en ufak rüzgarda sistem şemsiyeyi kapatıyor.
 
Sayın Canovar
Kendinizi geliştirmek vb dilediğiniz gibi seçim yapabilirsiniz. Acizane fikir vermeye çalışıyorum.

Bahsettiğim yay bağlantılı rüzgar direncine ayarlı küçük bir şemsiye biçiminde düşündüğüm sistem ufak bir rüzgarda atar diyemeyiz. Bunu rüzgar direnç alanı ve bağlanılan yay ve hatta önüne konan bir kanat ile rüzgarın etkisi değiştirilerek ayarlayabiliriz.

Bisiklete takılan dediğim yalnız mekanik değil. Bunların elektronik olanları var. Canttaki küçük bir mıknatısın geçişi ile algılamasını yapan ve hızı hesaplayan bir sistem. Toplam km vb bilgiler de olduğundan rüzgar hareketi hakkında da bilgi verebilir. Bu alette mühim olan çıkışı değerlendirebilmektir.

Başarılar dileriz.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,905
Mesajlar
921,571
Kullanıcılar
451,059
Son üye
landonor
Geri
Üst